Ο βραβευμένος με Όσκαρ, ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ συνελήφθη στη Νέα Ορλεάνη μετά από ένα επεισόδιο με τη σύζυγό του, όπου εμφανίστηκε μεθυσμένος στη γαλλική συνοικία της πόλης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η αστυνομία την Κυριακή. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 11.000 δολαρίων.

Ο 47χρονος ηθοποιός -που κέρδισε Όσκαρ το 1995 για την ταινία «Αφήνοντας το Λας Βέγκας», στο ρόλο ενός αλκοολικού- οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε με τις κατηγορίες της οικογενειακής βίας, της παράνομης επίθεσης, της παρακώλυσης της κοινής ησυχίας και δημόσια μέθη, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Ορλεάνης, Γκάρι Φλοτ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Κέιτζ και η σύζυγός του στέκονταν έξω από ένα σπίτι με τον ηθοποιό να επιμένει ότι πρόκειται για κατοικία που είχαν νοικιάσει.

Η γυναίκα του διαφωνούσε και ο Κέιτζ την άρπαξε από το μπράτσο και την έσυρε προς το σπίτι που πίστευε ότι έμεναν. Στη συνέχεια άρχισε να χτυπάει αυτοκίνητα και προσπάθησε να μπει σ’ ένα ταξί.

Ενας αστυνομικός που έφτασε εκεί ειδοποιημένος από περαστικούς διαπίστωσε ότι ο Κέιτζ ήταν μεθυσμένος, τον έβγαλε από το ταξί και τον πήγε στο τμήμα.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία σχετικά με τη σύλληψή του κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Σύμφωνα μ’ αυτά, ο Κέιτζ πριν τον καβγά με τη σύζυγό του βρέθηκε σε ένα κατάστημα που γίνονται τατουάζ για να κάνει κι εκείνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που τον είδαν εκεί, φαινόταν μεθυσμένος. Αναφέρεται επίσης, ότι ο Κέιτζ ζήτησε από τους υπαλλήλους του καταστήματος να φωνάξουν την αστυνομία διότι δε ήξερε που έμενε.

Όπως αποδείχτηκε το θέμα για το που έμενε ήταν κι εκείνο που πυροδότησε τον καβγά με τη σύζυγό του.

Το δικαστήριο για την υπόθεση θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου