Σε μια εξομολόγηση που «σπάει κόκαλα», ο Ντένις Κουέιντ ομολογεί ότι «η εξάρτησή μου από την κοκαΐνη μου έμαθε να είμαι ταπεινός…»

Ο Αμερικάνος ηθοποιός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υπό την επήρεια της κοκαΐνης. Γράφοντας ένα ανθρώπινο, ειλικρινές και γεμάτο σκληρή αυτοκριτική ρεπορτάζ από τις τραυματικές, προσωπικές του εμπειρίες του στο περιοδικό Newsweek, ο 57χρονος ηθοποιός που είχε έναν αποτυχημένο γάμο με την Μεγκ Ράιαν στα χρόνια της εξάρτησης, βάζει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο περιγράφοντας την εποχή που ίσως και να του στοίχιζε τη ζωή του.

«Το μεγαλύτερό μου λάθος είναι ότι ήμουν εξαρτημένος από την κοκαΐνη», ομολογεί. «Ξεκίνησα από τότε που άφησα το Κολέγιο και ήρθα στο Λος ΄Αντζελες το 1974. Στην αρχή ήταν όλα πολύ χαλαρά. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι σε πάρτι».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, προερχόμενος από μάλλον ταπεινή κοινωνικά τάξη, ήταν ένας νεαρός στο Χόλιγουντ που δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τη δόξα.

Η χαλαρή συνήθεια των πάρτι δεν άργησε να εξελιχθεί σε «υποταγή» και μάλιστα με ολέθρια αποτελέσματα. «Κοιμόμουν μια ώρα την ημέρα», αναφέρει ο Ντένις Κουέιντ. «Ξυπνούσα, ρουφούσα μια γραμμή κι ορκιζόμουν ότι δεν θα το ξανακάνω μέσα στην ημέρα».

Αλλά ερχόταν η ώρα της επόμενης δόσης και «βρισκόμουν στον ίδιο δρόμο…»

Μετά από μια προσπάθεια αποτοξίνωσης, ο Ντένις Κουέιντ ξανακύλησε στην κοκαΐνη όταν η ρομαντική κομεντί του 1993 «Wilder Napalm» που πρωταγωνιστούσε σημείωσε παταγώδη αποτυχία στο μποξ όφις.

Σήμερα καθαρός, νηφάλιος και πατέρας τριών παιδιών ο Ντένις Κουέιντ ομολογεί ότι δεν θα άλλαζε με τίποτα την εμπειρία του αυτή. «Εν κατακλείδι με δίδαξε να είμαι ταπεινός. Πραγματικά έμαθα να εκτιμώ όσα έχω σ’ αυτή τη ζωή».