«Η Μαντόνα δεν έχει παραιτηθεί από την προσπάθειά της να χτίσει ένα σχολείο θηλέων στο Μαλάουϊ» δήλωσε η εκπρόσωπος της βασίλισσας της ποπ, Λιζ Ρόζενμπεργκ στο αμερικάνικο περιοδικό Us Weekly, απαντώντας στις φήμες για το φιλανθρωπικό έργο της Μαντόνα. «Οι φήμες είναι σκληρές και ψευδείς» πρόσθεσε.

«Όπως έχουμε ξαναπεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Raising Malawi έγιναν μια σειρά αλλαγών σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμη πιο δυνατό και να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερα παιδιά. Ούτε η Μαντόνα, ούτε το ίδρυμα αποτελούν αντικείμενο έρευνας από το FBI και την IRS (εφορία των ΗΠΑ)».

Τον Μάρτιο ο εκτελεστικός διευθυντής του σχολείου Φίλιπ Βαν Ντε Μπος, κατηγορήθηκε ό,τι καταχράστηκε χρήματα του ιδρύματος για προσωπικές δαπάνες -αγόρασε καινούριο πολυτελές αυτοκίνητο, προσέλαβε οδηγό κ.α- γι’ αυτό και απολύθηκε.

Ο συνιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού Μίκαελ Μπεργκ δήλωσε σχετικά: «Είναι άδικο να κυκλοφορούν αυτές οι φήμες για το ίδρυμα «Raising Malawi» και την Μαντόνα, η οποία υπηρετεί με αφοσίωση τον αρχικό σκοπό της: να βοηθήσει τα παιδιά του Μαλάουϊ».

Η ίδια σε μια δήλωσή της για τα γεγονότα είπε χαρακτηριστικά: «Η εκπαίδευση στο Μαλάουϊ είναι προβληματική. Ένα μεγάλο ποσοστό -περίπου 67%- των κοριτσιών δεν πηγαίνουν σχολείο και αυτό είναι απαράδεκτο. Αν και είμαι περήφανη για άλλα επιτεύγματα, είμαι απογοητευμένη που το έργο μας για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος δεν προχωράει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα δύο υιοθετημένα παιδιά της Μαντόνα η 6χρονη Μέρσι Τζόουνς και ο 4χρονος Ντέιβιντ κατάγονται από το Μαλάουϊ.