H Microsoft αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στον κόσμο. Μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα της, η Microsoft προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε τομέα μιας σύγχρονης επιχείρησης.
Η εταιρεία εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια ένα σύγχρονο μοντέλο εργασίας, το New World of Work, το οποίο συνιστά μια σύγχρονη πρόταση παραγωγικότητας. Δομικά στοιχεία του νέου μοντέλου αποτελούν η αποτελεσματική χρήση των εγκαταστάσεων της εταιρείας, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και, πάνω απ’ όλα, η εμπιστοσύνη της εταιρείας προς τους ανθρώπους της, καθώς ο εργαζόμενος αποκτά ο ίδιος τον έλεγχο του τρόπου εργασίας του.
Με τη χρήση της τεχνολογίας (Internet, laptop, έξυπνο κινητό τηλέφωνο) οι εργαζόμενοι της εταιρείας μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους ή από οποιονδήποτε άλλο χώρο επιθυμούν. Η αποτελεσματικότητα και οι επιδόσεις δεν είναι πλέον συνυφασμένες με την παρουσία στο γραφείο.
Η εταιρεία διακρίνεται κάθε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, για το εξαιρετικό εργασιακό της περιβάλλον, αφού έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα το οποίο επιτρέπει στους εργαζομένους να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν συστηματική αναγνώριση και επιβράβευση για την απόδοσή τους. Σε τοπικό επίπεδο, το 2015 θεσπίστηκε το βραβείο «Growth Mindset», το οποίο βραβεύει 4 μοναδικές περιοχές όπου η εταιρεία επιθυμεί να αναπτύξει τις συμπεριφορές και την εταιρική της κουλτούρα: την προσήλωση στον πελάτη, την ανάληψη ρίσκου, το transformational leadership και τη συνεισφορά στην επιτυχία του συναδέλφου. Οι εργαζόμενοι που διακρίνονται επιβραβεύονται με έναν μεικτό μηνιαίο μισθό. Το 2015 21 έλληνες εργαζόμενοι ξεχώρισαν και βραβεύθηκαν τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Μεταξύ των παροχών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι περιλαμβάνονται ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, μηνιαία επιδότηση για γεύμα, 20λεπτο μασάζ δύο φορές την εβδομάδα στον χώρο εργασίας, μαθήματα Pilates, 10 ποδήλατα διαθέσιμα στο πάρκινγκ της εταιρείας για βόλτα στο διπλανό άλσος, χρηματοδότηση γυμναστηρίου (συνεργασία με 11 διαφορετικά γυμναστήρια στην Αθήνα), συνεργασία με καθαριστήριο ρούχων και άλλα.
Το αποκριάτικο πάρτι των παιδιών των εργαζομένων, η μεγάλη καλοκαιρινή και η χριστουγεννιάτικη γιορτή σε μπαρ με live συγκρότημα, καθώς και οι διάφορες team building συναντήσεις εκτός Αθηνών αποδεικνύουν ότι η εταιρεία δίνει σημασία τόσο στο αίσθημα ομαδικότητας όσο και στη διασκέδαση των εργαζομένων της.
Στο πλαίσιο της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού, η Microsoft Ελλάς διαθέτει κάθε χρόνο λογισμικό σημαντικής χρηματικής αξίας, δωρεάν, σε μη κυβερνητικούς – μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που παράγουν φιλανθρωπικό έργο, ενώ οι εργαζόμενοί της ενθαρρύνονται να συμμετέχουν εθελοντικά σε πολλές δραστηριότητες.


Ματίνα Χατζηπαύλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στη Microsoft Ελλάς
«Προωθούμε τη δημιουργική εργασία και το ομαδικό πνεύμα»

Στη Microsoft αποστολή μας είναι να δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε οργανισμό να επιτυγχάνει περισσότερα με τη βοήθεια καινοτόμων εργαλείων τεχνολογίας, τα οποία τους επιτρέπουν να ξεπερνούν δυσκολίες που περιορίζουν τις δυνατότητές τους. Το ανθρώπινο δυναμικό μας, φυσικά, επωφελείται από αυτά, έχοντας πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες ενισχύουν την παραγωγικότητά τους και καθιστούν ευκολότερη την επίτευξη των στόχων τους. Αξιοποιώντας τους λειτουργικούς χώρους του κτιρίου, προωθούμε τη δημιουργική εργασία, το ομαδικό πνεύμα και την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων. Επίσης προσφέρουμε ευέλικτους τρόπους εργασίας, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στο γραφείο επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο αξιολόγησης της απόδοσης. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποί μας γίνονται πιο παραγωγικοί εξασφαλίζοντας παράλληλα καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο σε όλους. Επιπλέον, σε έναν κλάδο όπως αυτός της τεχνολογίας, που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και αλλάζει δραστικά, παροτρύνουμε τους ανθρώπους μας να δοκιμάζουν κάθε φορά κάτι διαφορετικό στη δουλειά τους, πέρα από το πλαίσιο στο οποίο έχουν συνηθίσει να εργάζονται, συνεισφέροντας παράλληλα στην επιτυχία των συναδέλφων τους. Η φιλοσοφία αυτή υποστηρίζεται από όλα τα στελέχη της εταιρείας, τα οποία ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων ιδεών μέσα από τις οποίες οι άνθρωποί μας αποκτούν νέες εμπειρίες και δεξιότητες. Για τον λόγο αυτόν πέρυσι θεσπίστηκε το βραβείο Growth Mindset, το οποίο αναγνωρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες και πρακτικές. Τα παραπάνω αποτελούν κάποια από τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν την εικόνα ενός εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο επιβραβεύεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, γεγονός που μας κάνει όλους ιδιαίτερα υπερήφανους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ