H Beiersdorf Hellas είναι μία από τις 150 και πλέον θυγατρικές της εταιρείας καλλυντικών Beiersdorf AG, η οποία παράγει δημοφιλή προϊόντα όπως η Nivea και τα Hansaplast.
Για την Beiersdorf, η φροντίδα αποτελεί βασικό μέρος των αξιών της. Για τον λόγο αυτόν προσπαθεί διαρκώς μέσα από καινοτόμους τρόπους να εμψυχώσει και να ενθαρρύνει την τοπική ομάδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δημιουργηθεί μια διατμηματική ομάδα με συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικά τμήματα, η οποία ονομάζεται «Morale Team». Στόχος της ομάδας αυτής είναι να συγκεντρώνει και να αξιολογεί τις ανάγκες που υπάρχουν, να τις μεταφέρει στην ανώτερη διοίκηση και με την έγκρισή της να τις υλοποιεί και ταυτόχρονα να βρίσκει δράσεις και πρακτικές που θα κάνουν την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων ευχάριστη.
Μερικά μόνο από τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας είναι: δημιουργία γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις και παροχή υπηρεσιών διατροφολόγου (το έτος 2015 ήταν έτος «Ευεξίας» για την εταιρεία και πολλές δράσεις αφορούσαν την καλή υγεία και την ευεξία), δημιουργία ενός δωματίου χαλάρωσης μέσα στην εταιρεία με το όνομα «Blue Room», food events στην καντίνα της εταιρείας με θεματικά φαγητά, δραστηριότητες όπως scuba diving και μαθήματα σκοποβολής, προσφορά λουλουδιών την πρώτη ημέρα της άνοιξης στους εργαζομένους, e-mail με ευχές στα γενέθλια των εργαζομένων, καλοκαιρινά events όπως το «Back to School Party», και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εταιρεία καλύπτει κατά 50% τα έξοδα δημιουργικής απασχόλησης το καλοκαίρι για τα παιδιά των εργαζομένων.
Η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους δωροεπιταγές 600 ευρώ τα Χριστούγεννα, καλύπτει κατά 70 ευρώ μηνιαίως έξοδα φαγητού, έχει πολιτική Early Friday για όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι με αναχώρηση στις 15.00, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν και από το σπίτι σε περίπτωση ανάγκης χωρίς να χρειάζεται να κάνουν χρήση της αδείας τους ή να προσκομίσουν δικαιολογητικά.
Κάθε χρόνο, με στόχο να ξαναθυμίσει στους εργαζομένους τις βασικές αξίες και το όραμα της εταιρείας με ευχάριστο τρόπο και να συσφίξει το αίσθημα συντροφικότητας, διοργανώνεται μια καινούργια δραστηριότητα. Το 2015 όλη η εταιρεία συμμετείχε σε ένα γνωστό τηλεπαιχνίδι που στήθηκε ειδικά για αυτούς σε πραγματικό τηλεοπτικό στούντιο, με ερωτήσεις που αφορούσαν την εταιρεία, με στόχο να κερδίσει η ομάδα που γνωρίζει τα περισσότερα για τον οργανισμό.
Η Beiersdorf στην Ελλάδα, για να τονώσει και να επιβραβεύσει τη συναδελφικότητα, έχει καθιερώσει τα Employee Awards, στα οποία διαγωνίζονται όλοι οι εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα στις κατηγορίες: «Ο άνθρωπος που μας εμπνέει», «Ο άνθρωπος που μας κάνει να νιώθουμε ομάδα» και «Ο άνθρωπος που κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη». Ως αποτέλεσμα, 3 εργαζόμενοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας σε δωροεπιταγές. Η ψηφοφορία γίνεται από τους ίδιους τους συναδέλφους τους που καλούνται ανώνυμα (μέσω e-survey) να ψηφίσουν εκείνους που επιθυμούν ανά κατηγορία.


Λένα Μπόλλη, Human Resources Business Partner Recruitment & Deve-lopment στην Beiersdorf Hellas
«Η εταιρεία ενθαρρύνει τις νέες ιδέες, τον ανοιxτό διάλογο»

Οταν το αίτημα για τη συμμετοχή της εταιρείας μας σε αυτόν τον τόσο σημαντικό διαγωνισμό έρχεται από τους ίδιους τους εργαζομένους, τότε η χαρά αλλά και η ευθύνη για τη διάκριση αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερες. Μια διάκριση που έρχεται να επιβεβαιώσει τις προσπάθειες της Beiersdorf Hellas να μείνει πιστή, παρά τις δύσκολες συνθήκες, στις αξίες της και στο όραμά της και να διατηρήσει τη μακρά παράδοση των τελευταίων 100 χρόνων ως ένας από τους πρωτοπόρους στη φροντίδα της επιδερμίδας.
Η φροντίδα, η εμπιστοσύνη, η απλότητα και η τόλμη αποτελούν τις βασικές μας αξίες και βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ενεργειών μας, είτε αυτές αφορούν τους καταναλωτές μας είτε τους εργαζομένους μας. Ολοι όσοι εργαζόμαστε στην Beiersdorf Hellas νιώθουμε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που έχουν πάθος για αυτό που κάνουν, τόλμη σε καιρούς δύσκολους και πίστη ότι η δύναμη μιας ομάδας μπορεί να υπερβεί όλα τα εμπόδια και τις προκλήσεις.
Με γνώμονα αυτές τις αξίες η Beiersdorf Hellas υποστηρίζει την ανάπτυξη των εργαζομένων της ως business partners και ενθαρρύνει τις νέες ιδέες, τον ανοικτό διάλογο και την αυτονομία στον τρόπο εργασίας. Η ανάπτυξη των ανθρώπων μας μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, coaching και mentoring δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αναπτύξουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Η φροντίδα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας τόσο για τους εργαζομένους μας μέσα από το πρόγραμμα well being, που παρέχει γυμναστήριο, διατροφολόγο, γραμμή υποστήριξης, αλλά και προγράμματα που επιτρέπουν την επαγγελματική και προσωπική ισορροπία, όσο και για τους συνανθρώπους μας μέσα από εθελοντικές δράσεις με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αλλά και προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ