Η Enel Green Power είναι εταιρεία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με παρουσία στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αφρική και στην Ασία. Είναι από τους παγκόσμιους ηγέτες στον συγκεκριμένο τομέα με συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 10.500 MW, τα οποία παράγονται σε περισσότερες από 710 υπό λειτουργία μονάδες σε 16 χώρες και ένα μείγμα παραγωγής, που περιλαμβάνει υδροηλεκτρικούς σταθμούς, φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, γεωθερμία και βιομάζα. Στην Ελλάδα η Enel Green Power είναι παρούσα με έργα εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 307 MW, αξιοποιώντας αιολικές, ηλιακές και υδροηλεκτρικές πηγές ενέργειας.
Η Enel Green Power Hellas επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της και φροντίζει για την προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων της. Οι ώρες εκπαίδευσης υπολογίζονται πάνω από 3.300 ετησίως. Ολοι οι εργαζόμενοι της Enel Green Power Hellas μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα γλωσσών (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ή σε εξωτερικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην επαρχία.
Εκτός από την καθιερωμένη έρευνα κλίματος η οποία διεξάγεται ανά διετία σε παγκόσμιο επίπεδο από τη μητρική εταιρεία, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Enel Green Power Hellas πήρε την πρωτοβουλία να διεξαγάγει μια περισσότερο στοχευμένη έρευνα για την ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής ζωής των εργαζομένων της. Σκοπός της ήταν να αξιολογηθεί το κατά πόσον οι εργαζόμενοι θεωρούν την εργασιακή και την προσωπική τους ζωή ισορροπημένες, και αν όχι, να διερευνηθούν οι λόγοι και να δημιουργηθούν σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση αυτών. Ως εκ τούτου ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τα κεντρικά, προσαρμοσμένο στις τοπικές ανάγκες κάθε χώρας, ένα πρόγραμμα «Διαχείρισης Χρόνου και Αγχους» με εξατομικευμένες συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης για εργαζομένους που βίωναν υψηλά επίπεδα άγχους τόσο στην εργασιακή όσο και την προσωπική τους ζωή, σεμινάρια διακοπής καπνίσματος, ευελιξία στο εργασιακό ωράριο και πολιτική ειδικής μεταχείρισης εργαζομένων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σοβαρά προβλήματα υγείας.
Επιπλέον, η εταιρεία κατανοώντας τις νέες ανάγκες που προκύπτουν για την εργαζόμενη μητέρα παρέχει ευελιξία στο ωράριο, ιδιωτική ασφάλιση για την ίδια και για τα προστατευόμενα μέλη της (σύζυγο και τέκνα) χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, επίδομα τοκετού €5.000, επίδομα παιδικού σταθμού (€250 μηνιαίως) και δύο επιπλέον ημέρες άδειας σε πατέρες.
Στο πλαίσιο της φροντίδας της εταιρείας προς τον εργαζόμενο, όλοι οι υπάλληλοι δικαιούνται €150 κάθε χρόνο για άθλημα της επιλογής τους, γυμναστήριο, όργανα γυμναστικής, αθλητικά είδη ένδυσης/υπόδησης και την πρώτη ημέρα κάθε μήνα όλοι λαμβάνουν διατακτικές ticket restaurants αξίας €132. Τα Χριστούγεννα ο κάθε υπάλληλος λαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο καλάθι με ποικιλία τοπικών αγαθών από κάποια περιοχή της Ελλάδας στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία, ενώ το Πάσχα η εταιρεία προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο πασχαλινή λαμπάδα κατασκευασμένη από κοινωφελή ιδρύματα και ΜΚΟ.


Ευγενία Μελέα, Head of HR East Europe & Egypt στην Enel Green Power
«Στόχος η διαρκής εξέλιξη του επιχειρησιακού μοντέλου»

Ο πρωταρχικός λόγος αυτής της διάκρισης συνδέεται με το γεγονός ότι η εταιρεία μας, η Enel Green Power Hellas, αντανακλά τις αξίες του ομίλου Enel, που ενθαρρύνει μια νέα προσέγγιση και νοοτροπία με στόχο τη διαρκή εξέλιξη του επιχειρησιακού του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 η Enel αναγνωρίστηκε μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών στη λίστα «Αλλάζοντας τον κόσμο» του περιοδικού «Fortune» –διάκριση που αναδεικνύει μεταξύ άλλων επιχειρήσεις οι οποίες καθιστούν τις κοινωνικές προκλήσεις μέρος της επιχειρησιακής τους στρατηγικής.
Ενας πολύ καλός εργασιακός χώρος θεμελιώνεται κυρίως πάνω σε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας δέσμευσης, που ενώνει συνολικά διοίκηση και εργαζομένους με ένα κοινό όραμα, το οποίο δεν αφορά μόνο την επιτυχία αλλά περιγράφει το πώς πρέπει να είναι ο οργανισμός στον οποίο θα ήθελε με υπερηφάνεια να εργάζεται ο κάθε εργαζόμενος. Η εταιρεία μας δεν αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της απλώς ως εργαζομένους που ικανοποιούνται με τα κατάλληλα πακέτα αποδοχών αλλά ως συναδέλφους οι οποίοι κατά κάποιον τρόπο «επενδύονται» στην ίδια την επιχείρηση. Πάντοτε επίσης επισημαίνουμε τη σημασία της ύπαρξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ προϊσταμένων και εργαζομένων, όπως και της αμοιβαίας δέσμευσης.
Οχι μόνο ως Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά και ως Enel Green Power τοποθετούμε τον εργαζόμενο στον πυρήνα της κουλτούρας και των αξιών μας. Επιπλέον, προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ειδικές παροχές για ιατρικά ζητήματα, εταιρικά δώρα, διαρκείς εκπαιδεύσεις, προσπαθώντας παράλληλα να είμαστε παρόντες σε κάθε σημαντική τους στιγμή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ