H GSK είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 98.000 εργαζομένους. Η κουλτούρα της GSK παγκοσμίως στηρίζεται στη διαφάνεια και στην ανοιχτή επικοινωνία, ενώ φιλοσοφία της είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη αποφάσεων.
Η αναγνώριση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας και είναι ένα δυνατό εργαλείο για την κινητοποίηση των εργαζομένων. Η GSK ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα που εκείνοι επιλέγουν υποστηρίζοντάς τους οικονομικά. Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης φτάνει ως το 50% του συνολικού κόστους του προγράμματος. Το 2014-2015 η εταιρεία επιδότησε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα.
Για την GlaxoSmithKline σημασία δεν έχει ο άνθρωπος μόνο ως εργαζόμενος αλλά και ως άτομο. Η αρχή αυτή εκφράζεται και υλοποιείται μέσα από ένα σύνολο προγραμμάτων που αφορούν την οικογένεια, τη φροντίδα αλλά και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, έχει εντάξει στο πρόγραμμα των παροχών της διάφορα επιδόματα, εκτός από εκείνα που ορίζονται από τη νομοθεσία και τις συλλογικές συμβάσεις, όπως το επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας (μηνιαίο επίδομα €300 για τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών του παιδιού), επίδομα φύλαξης τέκνου (€70 σε μηνιαία βάση για κάθε παιδί μέχρι να κλείσει το 6ο έτος της ηλικίας του), επίδομα διδύμων (€450 μηνιαίως για το πρώτο έτος ηλικίας των παιδιών), επίδομα τρίτου τέκνου (€240 τον μήνα ως και το 18ο έτος της ηλικίας του τρίτου παιδιού), επίδομα τέταρτου παιδιού (€300 τον μήνα για 18 έτη). Επιπλέον η εταιρεία προσφέρει δώρο γάμου (€600), δώρο γέννησης (€250), βραβεύει τα παιδιά που αρίστευσαν στο σχολείο (για μέσο όρο βαθμολογίας άνω του 18 η εταιρεία προσφέρει €300 σε μαθητές γυμνασίου και €500 σε μαθητές λυκείου), ενώ ο πρώτος σε βαθμολογία μαθητής λαμβάνει το ποσό των €1.400. Η εταιρεία, στο πλαίσιο της φροντίδας και υποστήριξης των εργαζομένων και των οικογενειών τους, προσφέρει επίσης κάθε έτος σε όλα τα παιδιά των εργαζομένων που φοιτούν στο Λύκειο (Α’, Β’ και Γ’ τάξη) πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Η φροντίδα της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους βρίσκεται στο επίκεντρο των παροχών της GlaxoSmithKline. Ετσι, εκτός από το παρεχόμενο πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η εταιρεία ξεκίνησε το 2014 μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία Health Day, με σκοπό την ενθάρρυνση των εργαζομένων για υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η εταιρεία διέθετε καθημερινά πρωινό και φρούτο, γεύμα το οποίο είχε σχεδιαστεί ειδικά από διατροφολόγο, ενημερωτικά σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία από επαγγελματίες του χώρου, 15 λεπτά μασάζ χαλάρωσης στον αυχένα και στην πλάτη, βιωματικό σεμινάριο yoga, προσαρμοσμένο στον εργασιακό χώρο, καθώς και μαθήματα zumba.
Ενδιαφέρον είχε η δραστηριότητα με τη δυνατότητα άθλησης που προσέφερε η εταιρεία, κατά την οποία όλοι οι υπάλληλοι μπορούσαν να ανέβουν σε έναν διάδρομο γυμναστικής και το άθροισμα των χιλιομέτρων που διανύθηκαν μεταφράστηκε σε χρηματική φιλανθρωπική χορηγία.


Τζένη Τσιμικλή, HR Director στην GSK
«Επιβράβευση των αξιών που διέπουν την κουλτούρα μας»

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που μία ακόμη χρονιά βρίσκει την GSK ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η διάκρισή μας στο πλαίσιο του θεσμού Best Workplace αποτελεί σημαντική επιβράβευση των αξιών που διέπουν την εταιρική μας κουλτούρα και ταυτόχρονα κίνητρο για να συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούμε, προς όφελος του ασθενούς. Η ευέλικτη οργάνωση σε συνδυασμό με το όραμα και την κουλτούρα μας ενεργοποιεί και κινητοποιεί τους ανθρώπους μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, να αναπτύσσονται και να κάνουν τη διαφορά σε καθετί που επιχειρούν. Στο πλαίσιο αυτό, ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να σκέφτονται με επιχειρηματικό και καινοτόμο πνεύμα, να μη φοβούνται να κάνουν λάθη, αρκεί να μαθαίνουν από αυτά, να εκφράζουν τη γνώμη τους, να προτείνουν λύσεις και σε κάθε περίπτωση να λειτουργούν με διαφάνεια και ακεραιότητα. Επιπλέον, επενδύουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων προσέλκυσης αποφοίτων όπως το GSK Future Leaders και μέσα από τη συμμετοχή μας στο ReGeneration Programme, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους με όραμα και διαφορετικό τρόπο σκέψης με σκοπό να τους παρέχουμε τα εφόδια για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη. Επιπροσθέτως, η υποστήριξη της εταιρείας προς τους ανθρώπους της εκφράζεται μέσα από τρεις βασικούς άξονες που αφορούν τη φροντίδα για τον εργαζόμενο, την οικογένειά του και τη μέριμνα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς του και υλοποιείται μέσω της διάθεσης ενός συνόλου προγραμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί το Πρόγραμμα Υποστήριξης Εργαζομένων, που διαφοροποιείται των κλασικών εταιρικών παροχών και υλοποιείται μέσα από προσωπικές συνεδρίες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ