Με προϊόντα που πωλούνται σε σχεδόν 200 χώρες, με 89.000 εργαζομένους και παγκόσμιες πωλήσεις 32 δισ. δολαρίων, η 3Μ έχει ξεπεράσει τις 100.000 πατέντες συνολικά στην ιστορία της. Η επιστήμη τής 3Μ βρίσκεται σε πάνω από 50.000 προϊόντα τα οποία η εταιρεία διαθέτει στους 12 τομείς όπου αυτή εξειδικεύεται:
–Από τη φροντίδα υγείας και τη βιομηχανία ως την ασφάλεια, το αυτοκίνητο, τα καταναλωτικά προϊόντα, τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, τα μεταφορικά μέσα, την επιγραφοποιία και το κτίριο, τη διακόσμηση και τις κατασκευές ως τις εξορύξεις, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο μέσος άνθρωπος σπάνια βρίσκεται πάνω από 3 μέτρα μακριά από ένα προϊόν της 3Μ.
Η εταιρεία ανέκαθεν υποστηρίζει ότι το κλειδί για μια επιτυχημένη εταιρεία είναι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν. Η 3Μ προσπαθεί να παρέχει όλα τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που μπορεί για να κάνει τους εργαζομένους της να αισθάνονται ότι μπορούν να συμμετέχουν και να επηρεάζουν τα αποτελέσματα της εταιρείας με τη συνεισφορά τους. Επιπροσθέτως έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που αφορά όλους τους εργαζομένους της για να τους προσφέρει τη δυνατότητα να ισορροπήσουν καλύτερα την εργασία τους με την προσωπική τους ζωή, στο πλαίσιο του οποίου οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, σε συμφωνία με τον προϊστάμενό τους, να εργάζονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα από το σπίτι τους.
Ενα επιπλέον στοιχείο που χαρακτηρίζει την 3Μ είναι η αναγνώριση και η επιβράβευση του προσωπικού της σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Σε τοπικό επίπεδο εφαρμόζονται 9 διαφορετικά προγράμματα επιβράβευσης, ενώ σε διεθνές επίπεδο οι εργαζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε 14 διαφορετικούς διαγωνισμούς και αντίστοιχες βραβεύσεις.
H 3M είναι μια εταιρεία που ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους της όχι μόνο ως υπαλλήλους αλλά και ως άτομα. Η φιλοσοφία της είναι να έχει ένα οικογενειακό και ανθρώπινο περιβάλλον και προσπαθεί να ενδυναμώνει και να επικεντρώνεται στον τομέα άνθρωπο με μια σειρά παροχές, όπως δώρο γάμου και γέννησης, δώρο στα παιδιά των εργαζομένων που πετυχαίνουν στο πανεπιστήμιο, συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, μετοχές της εταιρείας, χριστουγεννιάτικο καλάθι με προϊόντα αξίας 100 ευρώ κ.ά.
Μέσα στο 2015, με αφορμή τα καλά της αποτελέσματα, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα διήμερο εταιρικό ταξίδι για όλους τους εργαζομένους και τους συνεργάτες τους (90 άτομα) στο Ναύπλιο.

Maurizio Botta, Γενικός διευθυντής στην 3Μ Hellas
«Αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών μας»

Για όλους εμάς στην 3Μ Hellas, η διάκρισή μας στον θεσμό των Best Workplaces αποτελεί σημαντική αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών μας.
Η 3Μ εφαρμόζει την επιστήμη για να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη, ευκολότερη και πιο ολοκληρωμένη. Οπως αποτυπώνεται και στο όραμα της εταιρείας μας, ο σκοπός μας είναι η τεχνολογία της 3Μ να εξελίσσει κάθε εταιρεία, τα προϊόντα της 3Μ να αναβαθμίζουν κάθε σπίτι και η καινοτομία της 3Μ να βελτιώνει κάθε ζωή. Αναπόσπαστο κομμάτι της υλοποίησης αυτού του οράματος είναι η κουλτούρα ακεραιότητάς μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, διακρινόμαστε και συμπεριλαμβανόμαστε σε αξιολογήσεις με τις πιο αξιοθαύμαστες και τις πιο ηθικές εταιρείες, ως μία από τις εταιρείες που προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες απασχόλησης, καθώς και τις εταιρείες που ενθαρρύνουν την κουλτούρα της διαφορετικότητας.
Στην 3Μ Hellas, εδώ και 46 χρόνια, επενδύουμε στην επιτυχία των εργαζομένων μας, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρείας μας. Εχουμε αναπτύξει μια δυνατή κουλτούρα συνεργασίας και δίνουμε έμφαση στην ανοιχτή επικοινωνία βασιζόμενοι στις υψηλές αξίες μας, ενώ παρέχουμε τα εργαλεία, τις ευκαιρίες και την υποστήριξη στους ανθρώπους μας που επιθυμούν να αναπτυχθούν. Παράλληλα, οι έξι ηγετικές συμπεριφορές που έχουμε αναπτύξει μας βοηθούν να υλοποιούμε τις στρατηγικές μας, κάνοντας το όραμα της 3Μ πραγματικότητα:
Να αναπτύσσεις τον εαυτό σου και τους συνεργάτες σου, να καινοτομείς, να θέτεις προτεραιότητες και να τις εκτελείς, να στοχεύεις ψηλά, να λειτουργείς με ακεραιότητα και διαφάνεια, να ενθαρρύνεις τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Στην εταιρεία μας εργαζόμαστε κάθε μέρα με πάθος και επαγγελματισμό για τους πελάτες μας και την κοινωνία και όχημα για την επιτυχία μας αποτελούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι της 3M Hellas.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ