Σήμερα, έξι δεκαετίες μετά την ίδρυση της ΜΕΛΙΣΣΑ, η τρίτη γενιά της οικογένειας ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα, με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική δραστηριότητα της εταιρείας. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ απορροφά ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας τοπικά σιτάρια και παράγει περισσότερους από 52.000 τόνους ζυμαρικών.
Το οικογενειακό κλίμα είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο στη ΜΕΛΙΣΣΑ. Στους χώρους της εταιρείας θα δεις τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας, με τα εργαλεία του, να κρεμά στους τοίχους κάδρα με έργα ή φωτογραφίες που ο ίδιος με μεράκι διάλεξε και έφερε για να ομορφύνουν οι κοινόχρηστοι χώροι.
Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, η ΜΕΛΙΣΣΑ έχει κρατήσει σταθερό τον αριθμό των εργαζομένων της χωρίς να προχωρήσει σε απολύσεις ή σε μειώσεις αποδοχών. Αντιθέτως, πρόσφατα δόθηκε αύξηση στους μισθούς των περισσοτέρων εργαζομένων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με την επιβολή των capital controls το καλοκαίρι του 2015 η διοίκηση αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά τους εργαζομένους πληρώνοντας τους μισθούς σε μετρητά.
Το οικογενειακό κλίμα επεκτείνεται και στη σχέση της εταιρείας με τους συνταξιούχους εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να έρχονται κάθε δύο μήνες να παραλαμβάνουν προϊόντα, όπως ακριβώς συνέβαινε και όταν ήταν ενεργοί υπάλληλοι της εταιρείας.
Η ΜΕΛΙΣΣΑ δείχνει αμείωτο ενδιαφέρον για συνεισφορά στον τομέα της εκπαίδευσης. Η διοίκηση της εταιρείας, θέλοντας να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη διασφάλιση και τη βελτίωση της ποιότητας της πρώτης ύλης της, προχώρησε στην ίδρυση της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα γύρω από την καλλιέργεια του σιταριού, που απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους αγρότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εκσυγχρονίσουν το επάγγελμά τους. Ετσι, η εταιρεία, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Κολλέγιο Περρωτής, διεξάγει δωρεάν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σε επιλεγμένη ομάδα αγροτών. Στο τέλος του προγράμματος κάθε χρόνο, ένας από αυτούς κερδίζει πλήρες πακέτο υποτροφίας για ετήσιες σπουδές στη Γεωργική Σχολή.
Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, το 2015 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συντονισμένη εθελοντική δράση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της Αθήνας και των οικογενειών τους. Υστερα από καταγραφή των αναγκών, επιλέχθηκε η Στέγη Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν», ένα ίδρυμα που φιλοξενεί 25 παιδιά, ηλικίας 4-17 ετών, και μια ομάδα εκατό και πλέον ατόμων επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο με σκοπό την ανακαίνιση του χώρου και την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών. Αντίστοιχη δράση εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε και από τους εργαζομένους στην πόλη της Λάρισας. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, ο οποίος και εντόπισε τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, επιλέχθηκαν 10 πάρκα που χρειάζονταν καθαρισμό. Οι 200 εργαζόμενοι και η διοίκηση της εταιρείας με τις οικογένειές τους χωρίστηκαν αντίστοιχα σε 10 ομάδες και με ενθουσιασμό και ενέργεια φρόντισαν να μαζέψουν τα σκουπίδια και να ομορφύνουν την εικόνα των πάρκων. Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει να στηρίζει ενεργά το φιλανθρωπικό έργο της «Ιεράς Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσφέροντας έναν τόνο ζυμαρικών κάθε μήνα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ