Η PCS (Professional Computer Services AE), μέλος του ομίλου SingularLogic, ιδρύθηκε το 1992 έχει εγκατεστημένα συστήματα λογισμικού σε 10 χώρες στην Ευρώπη και στην Αφρική και υλοποιεί προηγμένες τεχνολογικές λύσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο Διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Υπηρεσίες Θεματοφυλακής, Wealth Management, Private Banking, κ.ά.
Η PCS, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και στην επιβράβευση των εργαζομένων της, έχει δημιουργήσει και αναπτύξει τον θεσμό του Achievers of the Month. Οι εργαζόμενοι μέσα από αυτόν τον θεσμό επιβραβεύονται και αναδεικνύονται, είτε ατομικά είτε ως ομάδα. Οσοι βραβεύονται ατομικά έχουν την ευκαιρία να λάβουν ως προσωπικά δώρα tablets, ταξίδια, φωτογραφικές μηχανές, υπηρεσίες ομορφιάς κ.λπ., ενώ οι ομάδες που ανακηρύσσονται Achievers of the Month επιβραβεύονται με μια ομαδική δραστηριότητα (π.χ. βραδινή έξοδος, εκδρομή κ.λπ.)
Στο τέλος κάθε έτους οι εργαζόμενοι ψηφίζουν την ομάδα και τον εργαζόμενο που θεωρούν «Achiever of the Year», οι οποίοι λαμβάνουν ένα δώρο σημαντικής αξίας (π.χ. ταξίδι στο εξωτερικό.)
Η PCS έχει επίσης θεσπισμένη πολιτική Επιδότησης Μεταπτυχιακών Σπουδών, που ανέρχεται ως το 50% του συνολικού κόστους του προγράμματος. Κάθε χρόνο, κατά την κοπή της εταιρικής πίτας, επιβραβεύονται όλα τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα τελευταία δύο χρόνια το δώρο των παιδιών ήταν ένας εκτυπωτής και ένα tablet αντίστοιχα.
Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, στοχεύοντας να ενημερώσει και να προσφέρει χρήσιμες κατευθύνσεις στους συγγενείς των εργαζομένων που βρίσκονται σε εργασιακή αναζήτηση, διοργάνωσε συνάντηση με θέμα «Προετοιμάζοντας το Βιογραφικό μου Σημείωμα». Στην κατεύθυνση φροντίδας προς τα παιδιά των εργαζομένων, η εταιρεία διεξήγαγε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Σερφάρουμε στο Διαδίκτυο με Ασφάλεια!» όπου προσκλήθηκαν οι έφηβοι ηλικίας 12-16 ετών.
Στην PCS οι εργαζόμενοι γιορτάζουν τις επιτυχίες τους. Στο πλαίσιο της περυσινής διάκρισής τους στην έρευνα Best Workplaces, η εταιρεία το γιόρτασε με διήμερη εκδρομή όλων των εργαζομένων στην Ανδρο, ενώ στη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται έξοδοι για διασκέδαση και παιχνίδι σε adventure rooms. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε εταιρικές ομάδες διασκέδασης και άθλησης, όπως ομάδα basket, ομάδα θεάτρου, μουσικό συγκρότημα και ποδηλατική ομάδα.
Η εταιρεία παρέχει δύο επιπλέον ημέρες άδειας στους άνδρες εργαζομένους για τη γέννηση του παιδιού τους και κάθε μήνα έξοδα διατροφής με τη μορφή διατακτικών ticket restaurant.
Η PCS, επιθυμώντας να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ανταποκρίνεται άμεσα σε δημόσιες εκκλήσεις που υλοποιούνται από κοινωνικούς φορείς, όπως στο κάλεσμα της ΜΚΟ «Παιδικά Χωριά SOS» για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, αποστέλλοντας πάνω από 34 κούτες με τρόφιμα και είδη καθαρισμού/προσωπικής υγιεινής. Επίσης συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ανοιχτό κέντρο του Ελαιώνα.

Γιώργος Ξενόφος, Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην PCS ΑΕ
«Mας προκαλεί δημιουργικά να θέτουμε υψηλούς στόχους»

Νιώθουμε μεγάλη τιμή, χαρά και κυρίως υπερηφάνεια που για δεύτερη συνεχή χρονιά η PCS, μέλος του ομίλου SingularLogic, αναγνωρίζεται ως Best Workplace λαμβάνοντας εφέτος τη σημαντική διάκριση της πρώτης θέσης, μια αναγνώριση που ακολουθεί την περυσινή ανάδειξή μας στη δεύτερη θέση. Η επιβράβευση αυτή έχει εξαιρετική βαρύτητα για εμάς καθώς δίνεται από το πιο σημαντικό κεφάλαιό μας, τους ανθρώπους μας, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι οι ενέργειες και οι πρακτικές μας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ταυτόχρονα αποτελεί μια ευθύνη ζωτικής σημασίας καθώς μας προκαλεί δημιουργικά να συνεχίσουμε να θέτουμε υψηλούς στόχους για ένα πρότυπο περιβάλλον εργασίας για τους ανθρώπους μας, καθώς και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να το πετυχαίνουμε!
Αναγνώριση, ανοιχτή επικοινωνία, ευκαιρίες εξέλιξης, επιβράβευση, συμμετοχικότητα και ομαδικότητα είναι εγγεγραμμένα στοιχεία στο DNA της εταιρείας μας και αποτελούν τη σταθερή πυξίδα μας και τα 24 χρόνια λειτουργίας μας. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία μας βασίζεται αποκλειστικά στους ανθρώπους μας και για αυτό στοχεύουμε όλες οι προσπάθειές μας να κατευθύνονται προς τη διαρκή στήριξη, ανάπτυξη και εμψύχωσή τους. Επενδύουμε στην εκπαίδευση του δυναμικού μας, επιβραβεύουμε την υψηλή αποτελεσματικότητα και τις σημαντικές πρωτοβουλίες μέσω αναγνωρισμένων εταιρικών θεσμών, φροντίζουμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα παροχών και αμοιβών, κάνουμε πράξη την άμεση και διάφανη ενημέρωση, ενισχύουμε την ανοιχτή και αμφίδρομη επικοινωνία ξεπερνώντας τις ιεραρχίες, οργανώνουμε ψυχαγωγικές δράσεις για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους και φυσικά γιορτάζουμε όλοι μαζί παρέα τα ευχάριστα γεγονότα και τις επιτυχίες μας!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ