H SAS Institute δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες λογισμικού και καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς στον τομέα του Business Intelligence και των Business Analytics. Το λογισμικό της SAS χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 75.000 επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και πανεπιστήμια σε 138 χώρες.
Από τις σταθερές αξίες της SAS είναι ότι οι υπάλληλοί της αποτελούν το σπουδαιότερό της κεφάλαιο. Το οικογενειακό και φιλικό κλίμα που επικρατεί, η αίσθηση αλληλεγγύης, οι συνεχείς διακρίσεις που λαμβάνει η εταιρεία, τόσο για το εργασιακό της περιβάλλον όσο και για τα προϊόντα και τις λύσεις της, καθώς και η ανάπτυξη και επιτυχία της SAS στην Ελλάδα, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία αισθήματος υπερηφάνειας ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρείας να αποδίδουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Στη SAS βραβεύονται κάθε χρόνο οι καλύτεροι από όλα τα τμήματα. Οι βραβεύσεις πραγματοποιούνται στο Kick Off όπου ο Country Manager προχωρεί στην απονομή αναμνηστικών πλακετών, κάνοντας παράλληλα μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξης και της επιτυχημένης πορείας του κάθε βραβευμένου υπαλλήλου. Οι επιβραβεύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιπλέον μισθολογικές αυξήσεις, μπόνους παραγωγικότητας και προαγωγές.
Στην εταιρεία υπάρχει ευελιξία και κατανόηση στα προσωπικά ζητήματα των υπαλλήλων. Σε γονείς που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους, σε περίπτωση π.χ. ασθένειας του παιδιού τους, δίνεται η δυνατότητα είτε να εργαστούν από το σπίτι είτε ακόμη και να λείψουν χωρίς να επηρεαστεί το υπόλοιπο της αδείας τους. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία προσφέρει 25 ημέρες κανονική άδεια σε όλους τους εργαζομένους, από την πρώτη ημέρα πρόσληψης. Δίνεται επίσης άδεια αποχώρησης από την εργασία κατά 2 ώρες νωρίτερα από τη λήξη του ωραρίου, είτε την ίδια μέρα είτε εντός ενός μήνα, στους υπαλλήλους που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους.
Η εταιρεία παρέχει ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα (και για τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων), ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, δώρο γάμου και γέννησης παιδιού.
Επιβραβεύσεις και μικροεκπλήξεις είναι συχνές στην εταιρεία. Ενα μπουκάλι κρασί, εισιτήρια σινεμά, εκδρομές τα Σαββατοκύριακα, επιπλέον κουπόνια γεύματος/δείπνου, ομαδικά γεύματα, επιπλέον ημέρες αδείας, δίνονται συχνά σαν ένα «ευχαριστώ» για τις παραπάνω ώρες εργασίας ή για την επίτευξη ενός αποτελέσματος.
Στην αρχή κάθε έτους πραγματοποιείται το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο (το 2015 έγινε στον Ιππικό Ομιλο Αμαρουσίου), ενώ η εταιρεία διοργανώνει και χριστουγεννιάτικο γεύμα για τους υπαλλήλους της λίγες ημέρες πριν κλείσει για την περίοδο των εορτών. Tο 2015 διοργανώθηκε και μονοήμερη εκδρομή-έκπληξη (ημέρα Παρασκευή) με ξενάγηση στις Μυκήνες και γεύμα σε εστιατόριο του Ναυπλίου.Θέλοντας η εταιρεία να ενισχύσει την εθελοντική εργασία των εργαζομένων της δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαφορετικές σχετικές δραστηριότητες, όπως ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας, προσφοράς τροφίμων & παιχνιδιών και συμμετοχής στον αγώνα «Race for the Cure».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ