Μετά την ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού Best Workplaces στην Ελλάδα ο επόμενος στόχος είναι η ευρωπαϊκή διάκριση. Και οι 24 επιχειρήσεις που διακρίθηκαν είναι υποψήφιες για να ενταχθούν στην εφετινή ευρωπαϊκή λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών.
Στην περυσινή λίστα μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης υπήρχαν έξι εταιρείες που διακρίθηκαν και στην Ελλάδα, πέντε στην κατηγορία των πολυεθνικών (Microsoft, Mars Group, Coca-Cola, Novo Nordisk, AbbVie και Pepsico-Tasty Foods) και μία στις μεγάλες εθνικές επιχειρήσεις (Διαμαντής Μασούτης ΑΕ).
Ο θεσμός της ευρωπαϊκής λίστας ξεκίνησε τo 2002, όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση ανέθεσε στο Great Place to Work® τη δημιουργία μιας λίστας εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον χρηματοδοτώντας την έρευνα σε 15 κράτη-μέλη της ως μέρος της στρατηγικής της για επιχειρηματική ανάπτυξη και δημιουργία επιθυμητών εργασιακών χώρων σε όλη την Ευρώπη.
Από τότε ως σήμερα κάθε χρόνο δημιουργείται η λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη και ακολουθεί η βράβευσή τους σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Ολες οι εταιρείες που διακρίνονται και παρουσιάζονται στο παρόν αφιέρωμα είναι υποψήφιες για να ενταχθούν στην εφετινή ευρωπαϊκή λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών, η οποία θα ανακοινωθεί τον προσεχή Ιούνιο στο Δουβλίνο.
Η λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες εταιρειών:
  • Κατηγορία πολυεθνικών (25 επιχειρήσεις).
  • Μεγάλες εθνικές επιχειρήσεις, με πάνω από 500 εργαζομένους (25 επιχειρήσεις).
  • Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με 50 ως 499 εργαζομένους (50 επιχειρήσεις).
Στον πίνακα μπορείτε να δείτε ποιες επιχειρήσεις συμπεριελήφθησαν πέρυσι στις 100 καλύτερες της Ευρώπης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ