Μια ακόμα διεθνή διάκριση πέτυχε ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς για την επιτυχή ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής και τη λειτουργική ενοποίηση πέντε τραπεζών σε διάστημα 14 μόλις μηνών, που αποτελεί χρόνο ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής «WCIT 2014», το οποίο διεξήχθη στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Υπηρεσιών WITSA (World Information Technology and Services Alliance), απένειμε στην Τράπεζα Πειραιώς το βραβείο Merit Winner στην κατηγορία «Private Sector ICT Excellence Award».
Ο συγκεκριμένος Οργανισμός ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων επιχειρήσεων πληροφορικής από όλο τον κόσμο, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας.
Στο πλαίσιο των εργασιών του, ο WITSA έχει θεσμοθετήσει τα βραβεία «WITSA Global ICT Excellence Awards», τα οποία απονέμονται κάθε δύο χρόνια.
Στόχος των βραβείων είναι να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους σε ότι αφορά τις εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για το δημόσιο τομέα, τον ιδιωτικό τομέα, τη δημιουργία ψηφιακών ευκαιριών και την αειφόρο ανάπτυξη.
Η υποψηφιότητα της Τράπεζας Πειραιώς, υποστηρίχτηκε θερμά μέσω του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), στο πλαίσιο της στρατηγικής κατεύθυνσης που εφαρμόζει, και η οποία αποσκοπεί να φέρει στο προσκήνιο πρωτοβουλίες, εφαρμογές, αλλά και επιχειρηματικές πρακτικές, που θα προβάλουν το σύγχρονο ψηφιακό πρόσωπο της Ελλάδας, διεθνώς, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη χώρα μας.