«Στοιχεία έκπληξη» για την εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών και άλλων μεγεθών της οικονομίας έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρας.
Αναμένει την επισημοποίησή τους από τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τα γνωστοποιήσει τις επόμενες ημέρες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών μιλάει για μεγάλη έκπληξη, η οποία θα επιδράσει καταλυτικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Στις ιδιαίτερες συνομιλίες του ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά καθαυτά θα δώσουν και την εξήγηση για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από το περασμένο φθινόπωρο στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα.
Όταν ωστόσο ερωτάται ευθέως για το χαρακτήρα των στοιχείων αυτών δεν αποκαλύπτει το παραμικρό.
Τηρεί στάση αναμονής,επιζητώντας προφανώς απόλυτη επιβεβαίωση και διασταύρωση.
Μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν έχει ενημερώσει με ακρίβεια ούτε τον πρωθυπουργό, ακριβώς επειδή θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος και τα στοιχεία να μην επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης.
«Υπομονή λίγες μέρες ακόμη» απαντά χαρακτηριστικά στους αδημονούντες.
Μένει βεβαίως να αποδειχθούν ακριβή τα παραπάνω, αν και ο υπουργός Οικονομικών δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων και επιμένει ότι η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα συνδέεται ευθέως με την επισημοποίηση αυτών των οικονομικών στοιχείων,τα οποία και θα επιδράσουν καταλυτικά στις εξελίξεις από εδώ και πέρα.
Ορισμένοι μάλιστα συνδέουν τα παραπάνω με τις αναφορές του Spiegel για λύση πακέτο που υποτίθεται ετοιμάζεται να προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση πριν από τις ευρωεκλογές ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλγκφανγκ Σόιμπλε.