Η Edenred σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις που διευκολύνουν την ζωή του εργαζόμενου, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την αποδοτικότητα των εταιρειών, όπως τα Ticket Restaurant, τις διατακτικές γεύματος που προσφέρει μια εταιρεία στους εργαζόμενούς της, τα Ticket Restaurant Meal Expenses, που αφορούν διατακτικές φαγητού για την κάλυψη των εκτός έδρας εξόδων εστίασης, τα Ticket Compliments, δωροεπιταγές εξαργυρώσιμες σε εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα, αλλά και τα Ticket Car, διατακτικές αυτοκίνησης εξαργυρώσιμες σε συμβεβλημένα πρατήρια καυσίμων.
H εταιρεία από την πρώτη στιγμή που έρχεται ένας νέος εργαζόμενος προσπαθεί να τον εντάξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ομάδα. Μέσα από ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ο κάθε νέος υπάλληλος περνάει από κάθε τμήμα της εταιρείας (Marketing, Παραγωγή, Logistics, Λογιστήριο, Telesales), ενημερώνεται και γνωρίζει τις λειτουργίες του, ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται τις λειτουργίες και αλληλεξαρτήσεις των τμημάτων της εταιρείας.
Κάθε χρόνο, η εταιρεία διοργανώνει μια ετήσια εκδήλωση με δείπνο σε ξενοδοχείο η οποία ονομάζεται «Strategic Overview» όπου συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι. Σε αυτή την ετήσια συνάντηση γίνεται μια παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε ο Ομιλος, συζητούνται οι επόμενες προγραμματιζόμενες ενέργειες του Ομίλου, καθώς και οι εταιρικές αξίες, η αποστολή και το όραμα, παρουσιάζονται οι νέοι στόχοι των επόμενων περιόδων, και επιβραβεύονται η προσπάθεια και οι πρωτοβουλίες των εργαζομένων, ανεξαρτήτως θέσεως.
Η Edenred θεωρεί την επιτυχία αποτέλεσμα της ομαδικότητας και γι’ αυτό φροντίζει να λέει ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, είτε με τη μορφή μπόνους είτε με έξτρα δωροεπιταγές και δώρα πολυετίας. H Edenred, μέσω της ανοιχτής επικοινωνίας και της ετήσιας αξιολόγησης των εργαζομένων της, αφ’ ενός μεν έχει την ευκαιρία να διακρίνει περιοχές προς βελτίωση για τον κάθε εργαζόμενο, αφ’ ετέρου δε δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να εκφράσει την άποψή του για τη διάθεσή του για εσωτερική ανέλιξη. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ακόμα και μακροχρόνια.
Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει κάποια έκτακτη προσωπική ανάγκη υπάρχει η ευελιξία για την αντιμετώπισή της σε όποιο επίπεδο το έχει ανάγκη, είτε αυτό μεταφράζεται σε οικονομική βοήθεια, ή ελαστικό ωράριο.
Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία θέλοντας να γιορτάσει περαιτέρω την επίτευξη των ετήσιων στόχων της, διοργανώνει ταξιδιωτικές αποδράσεις-εκδρομές για όλο το προσωπικό, όπου όλοι οι υπάλληλοι συμμετέχουν σε απολαυστικά διήμερα/τριήμερα, γεμάτα διασκέδαση και χαλάρωση! Κυνήγι θησαυρού και βραδιές καραόκε στη Ναύπακτο, ράφτινγκ στον Εύηνο, τοξοβολία και off road οδήγηση στο Λουτράκι, οινογνωσία και αποκριάτικος χορός στο Ναύπλιο, ράλι στην Κόρινθο είναι μερικές από τις αξέχαστες εμπειρίες που έχουν μοιραστεί οι εργαζόμενοι την τελευταία τριετία.
Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε τμήμα έχει τη δυνατότητα να γευματίσει με τη Διοίκηση κατά την ώρα εργασίας.
Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει την Ανθρωπιστική Εκστρατεία της Ενωσης για τις Στέγες Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας και Πειραιά και παιδιά απόρων οικογενειών που ζητούν ενίσχυση συλλέγοντας και παρέχοντάς τους τρόφιμα.

Ιωάννης Κολοβός,
γενικός διευθυντής της Edenred

Περιβάλλον ανοιχτής επικοινωνίας και επιβράβευσης
Τόσο η συμμετοχή της εταιρείας μας όσο και η διάκρισή μας στα «Best workplaces 2012» μας κάνει όλους να αισθανόμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι. Είναι σημαντικό, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, να δίνει κανείς ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλον εργασίας έτσι ώστε αυτός ο χώρος να είναι χώρος θετικής ενέργειας και δημιουργίας.
Είναι μεγάλη δύναμη για την εταιρεία να έχει εργαζομένους που βρίσκουν ικανοποίηση σε αυτό που κάνουν, ενώ έχουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αισθάνονται ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους, συμμετέχουν υπεύθυνα στο μέλλον της εταιρείας, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους και πάνω απ’ όλα τούς επιτρέπεται να κάνουν λάθη. Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε τους ανθρώπους μας για την επιτυχία τους και να προσπαθούμε να διατηρούμε πάντα το αίσθημα της κοινής ιδιοκτησίας και συμμετοχής στο αποτέλεσμα.
Στην Edenred προσπαθούμε πάντα να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι όλοι καταλαβαίνουν και αποδέχονται τους κανόνες και ότι το εργασιακό περιβάλλον επιτρέπει την ανοιχτή επικοινωνία χωρίς να αφήνουμε κοινωνικο-οικονομικές διαφορές να λειτουργούν ως εμπόδιο. Οταν λοιπόν κοιτάζω πίσω και βλέπω όλα αυτά που πετύχαμε, ενώ ταυτόχρονα βλέπω τον ενθουσιασμό στο πρόσωπο των συνεργατών μου για το μέλλον, πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει όλους τόσο επιτυχημένους είναι το ότι ο καθένας από εμάς εμπιστεύεται τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται, είναι περήφανος γι’ αυτό που κάνει, ενώ χαίρεται να είναι κάθε μέρα μαζί με τους συναδέλφους του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ