Η British American Tobacco Hellas δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας καπνικών προϊόντων.
Ως εταιρεία έχει ένα ξεκάθαρο όραμα και στόχους το οποίο μοιράζεται ανοιχτά με όλους τους εργαζομένους της. Η εταιρεία προσφέρει ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον και νοιάζεται για τους ανθρώπους της. Λειτουργεί με υπευθυνότητα και ευαισθησία ως κοινωνικός εταίρος, ενώ προσφέρει υψηλές προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης. Τα συστήματα αξιολόγησης και ανάπτυξης στηρίζονται στην απόδοση των εργαζομένων και με αρκετά έντονο τον χαρακτήρα της ανταποδοτικότητας.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί μια σειρά διαδικασίες σχετικές με την αναγνώριση και τα ξεχωριστά επιτεύγματα των υπαλλήλων της. Μία από αυτές είναι το Πρόγραμμα Αναγνώρισης Ατομικής Συνεισφοράς, το οποίο θεσπίστηκε με σκοπό την επιβράβευση ατομικών ή συλλογικών επιτευγμάτων, καθώς επίσης και της σημαντικής ατομικής συνεισφοράς επιπλέον της ετήσιας στοχοθέτησης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αφορά χρηματική αμοιβή αλλά επιβράβευση με τη μορφή δώρου ή κουπόνια δώρου ή επιπλέον ημέρες άδειας. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι ευέλικτο και να μπορεί η εταιρεία να επιβραβεύσει άμεσα τον εργαζόμενο για τα επιτεύγματά του, να είναι συνδεδεμένο με την επίδειξη ηγετικής συμπεριφοράς, η οποία θεωρείται υψηλής σημασίας για την ανάπτυξη και πρόοδο του εργαζομένου, και επίσης να επιτρέπει στην εταιρεία να επιβραβεύει επιτεύγματα που σχετίζονται με την υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών της. Κατά τη διάρκεια του 2010 επιβραβεύτηκαν στην εταιρεία 8 υπάλληλοι, οι δύο με προσωπικά δώρα και οι υπόλοιποι έξι με κουπόνια αξίας 200 ευρώ.
Από το 2010 η εταιρεία καθιέρωσε τον θεσμό του «Πωλητή της Χρονιάς». Η αξιολόγηση για την ανάδειξη του καλύτερου πωλητή βασίζεται τόσο στην προσωπική απόδοση και επιτυχία των στόχων όσο και σε χαρακτηριστικά όπως η προθυμία, η υποστήριξη προς τους συναδέλφους, η επαγγελματική ηθική και ο ενθουσιασμός, που συνιστούν μια συμπεριφορά-πρότυπο μέσα στις ομάδες. Ετσι ζητήθηκε πέρυσι από όλους τους πωλητές να προτείνουν μέσα από την ομάδα τους το άτομο που θεωρούν ότι επιδεικνύει μια τέτοια συμπεριφορά και να αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα που την υποστηρίζουν. Αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα αποτελέσματα, οι συμμετοχές οριστικοποιήθηκαν από τη διοικητική ομάδα και αναδείχθηκαν οι Πωλητές της Χρονιάς, συνολικά πέντε άτομα, ένα από κάθε ομάδα πωλήσεων. Το βραβείο ήταν ένα διήμερο για δύο άτομα σε πολυτελές ξενοδοχείο και η απονομή των βραβείων έγινε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της εταιρείας.
Η εταιρεία γιορτάζει επίσης τις επιτυχίες της κάθε χρόνο μέσα από το ετήσιο συνέδριό της. Τα τελευταία δύο χρόνια το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα και στο Λαγονήσι με τη συμμετοχή όλων των υπαλλήλων και την παρουσία πέρυσι του γενικού διευθυντή του ομίλου της BAT σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου ο κάθε υπάλληλος είχε την ευκαιρία να του απευθύνει ερωτήσεις σχετικά με την εταιρική στρατηγική.
Τέλος, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Επένδυσης, η εταιρεία έχει εδραιώσει σχέσεις συνεργασίας με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και έχει προσφέρει στο εργαστήριο δωρεές τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Matthieu Juery,
πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου και Ισραήλ

Εστιάζουμε στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας
Είμαι υπερήφανος που ηγούμαι, με τη διοικητική μου ομάδα, της British American Tobacco Hellas, που για δεύτερη συνεχή χρονιά διακρίθηκε μεταξύ των Best Workplaces. Η BAT Hellas καταφέρνει να αναπτύσσεται σημαντικά και το 2012, επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 18,6%, παρά την οικονομική ύφεση και τις συνεχείς αυξήσεις στη φορολογία των τσιγάρων, που οδήγησαν σε ραγδαία αύξηση του παράνομου εμπορίου, επηρεάζοντας αρνητικά τα κρατικά έσοδα.
Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι απλή: εξαιρετικές μάρκες και ξεχωριστοί άνθρωποι. Ενα ακόμη συστατικό της επιτυχίας μας είναι ότι εστιάζουμε στον καταναλωτή. Διαθέτουμε εξαιρετικές μάρκες, κάποιες με πάνω από 100 χρόνια ιστορία. Εστιάζουμε στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας: και είμαστε υπερήφανοι που πρώτοι φέραμε στην ελληνική αγορά τη μεγαλύτερη καινοτομία στον κλάδο μας από την εποχή του φίλτρου: το Lucky Strike Click & Roll.
Σήματα όπως το Peter Stuyvesant και το Pall Mall προσφέρουν απαράμιλλη ποιότητα σε οικονομική τιμή, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους για την αποφασιστικότητα, το πάθος και τη νοοτροπία νικητή των ανθρώπων μας. Στην ΒΑΤ εστιάζουμε στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη των ανθρώπων μας, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στην αναγνώριση της επιτυχίας. Προσφέρουμε στους ανθρώπους μας την ευκαιρία να έχουν τον έλεγχο και να αναπτύσσουν την καριέρα τους τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές περιβάλλον. Μπορείς να νιώσεις το πάθος των ανθρώπων μας από τη στιγμή που μπαίνεις στα γραφεία μας, από την ενέργεια που διατρέχει τις συναντήσεις μας και τον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για το πάθος, την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και τη μοναδική συνεισφορά τους στην επιτυχία της ΒΑΤ Hellas.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ