Η Mars Hellas κατέχει ηγετική θέση στην αγορά τροφών για κατοικίδια, καθώς και υψηλά μερίδια αγοράς στην κατηγορία «ρύζι» και στις πωλήσεις σοκολάτας στην Ελλάδα.
Στη Mars Hellas αποκαλούν τους εργαζoμένους «συνεργάτες», επειδή όλοι μοιράζονται ένα κοινό πάθος: να απολαμβάνουν να είναι μέρος μιας επιχείρησης που η κουλτούρα της προάγει την ομαδική εργασία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η εταιρεία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που ονομάζεται Great Team Hero (GTH), το οποίο αναγνωρίζει στους συνεργάτες τα επιτεύγματά τους στην υλοποίηση του οράματος της Mars στην Ελλάδα και βασίζεται στις πέντε αρχές της εταιρείας (ποιότητα, υπευθυνότητα, αμοιβαιότητα, αποτελεσματικότητα, ελευθερία). Κάθε μήνα δύο μεγάλοι «ήρωες» παρουσιάζονται, αναρτώνται σε αφίσα και επιβραβεύονται με προπληρωμένα κουπόνια δώρων, ενώ τα ονόματά τους ανακοινώνονται σε όλους μέσω e-mail.
Στη Mars Hellas πιστεύουν ότι δεν έχει σημασία πόσο καλός είναι ο καθένας στη δουλειά του, καθώς υπάρχει πάντα περιθώριο για να γίνει ακόμη καλύτερος. Γι’ αυτό πιστεύουν στη συνεχή βελτίωση και ενδυνάμωση. Παρέχουν στους συνεργάτες τους την ελευθερία και την ενθάρρυνση να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Η μάθηση και η ανάπτυξη αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της εταιρείας. Κάθε εργαζόμενος είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, μέσω του προσωπικού του σχεδίου ανάπτυξης. Τονίζεται ιδιαίτερα η αξία της εκμάθησης από διαφορετικές εμπειρίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους εργαζομένους να αποκτήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να επιτύχουν. Ενας εργαζόμενος μπορεί να μετακινηθεί σε ανώτερη θέση, σε κάποιο άλλο τμήμα, σε μιαν άλλη χώρα, σε άλλες λειτουργίες και δραστηριότητες της εταιρείας, ή να δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε κάποιο άλλο μεγάλο έργο.
Στη Mars Hellas η ατμόσφαιρα είναι φιλική, μιλάνε όλοι στον ενικό σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο μέρος για να εργάζεται κανείς. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης που ονομάζεται «Ημέρα των Συνεργατών» οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν από κοινού την κοινωνική προσφορά της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων όλοι οι συνεργάτες έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν πιθανές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Τέλος, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν διάφορες έξτρα παροχές, όπως, ενδεικτικά, ένα ποσό τον μήνα για κάλυψη εξόδων γυμναστηρίου, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα σε διατακτικές, μηνιαίο επίδομα φαγητού ενσωματωμένο στον μισθό, δώρο γάμου και οδοντιατρική κάλυψη μέσα από την παρεχόμενη ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ