Η JTI – Japan Tobacco Interna-tional είναι η διεθνής εταιρεία της Japan Tobacco, κορυφαίας εταιρείας καπνικών προϊόντων με πολύ γνωστά προϊόντα. Η JTI αναγνωρίζει ότι η επιτυχία και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εξαρτώνται από την ποιότητα των ανθρώπων της. Οι άνθρωποι ορίζουν τη στρατηγική, λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις, δημιουργούν επιχειρηματικές ευκαιρίες, διαχειρίζονται και προωθούν την αλλαγή. Η ευθυγράμμιση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης με τους εταιρικούς στόχους διασφαλίζει ότι οι υπάλληλοι της JTI θα είναι πάντοτε οι καλύτεροι. Γι’ αυτό τον λόγο η εταιρεία προωθεί την επαγγελματική ανάπτυξη και εκπαίδευση των εργαζομένων παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάθησης το οποίο εστιάζει και στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε εργαζομένου, χρηματοδοτώντας μεταπτυχιακές σπουδές ή μαθήματα ξένων γλωσσών.
Στην JTI προσπαθούν να διατηρούν ένα εργασιακό περιβάλλον που συνδυάζει την αδιάλλακτη ακεραιότητα με την επαγγελματική αριστεία. Τα τελευταία δύο χρόνια – περισσότερο από ποτέ άλλοτε – η εμψύχωση των εργαζομένων είναι καταλυτικός παράγοντας ανάπτυξης και επιτυχίας της εταιρείας. Για να εμπνεύσουν τους εργαζομένους εστιάζουν σε δύο βασικούς τομείς: στην άμεση εμπλοκή τους σε θέματα της εταιρείας και στη συνεχή επικοινωνία. Η καινοτομία είναι ιδιαίτερα διάχυτη στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, αφού βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να επικοινωνήσουν νέα μηνύματα στους εργαζομένους, όπως η δημιουργία χάρτινων σουπλά για την τραπεζαρία με τυπωμένες τις νέες διαδικασίες και χρήσιμες πληροφορίες για τον εργαζόμενο.
Η εταιρεία έχει υλοποιήσει μια σειρά από δημιουργικές ιδέες που δείχνουν την καθημερινή φροντίδα της προς τον εργαζόμενο μέσα από μικρά συμβολικά δώρα και δράσεις. Για παράδειγμα, την παγκόσμια ημέρα διατροφής η εταιρεία διοργάνωσε για το προσωπικό της ένα υγιεινό πρωινό, δράττοντας της ευκαιρίας για επικοινωνία. Επίσης η εταιρεία προσέφερε την παγκόσμια ημέρα της γης μια μπάλα αντιστρές στο σχήμα της γης, την παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης ένα γουρουνάκι-κουμπαρά, την παγκόσμια ημέρα νερού ένα γυάλινο μπουκάλι νερού συνοδευόμενο από ένα οικολογικό μήνυμα και την Καθαρά Δευτέρα έναν χαρταετό και έναν χαλβά σε κάθε εργαζόμενο.
Η JTI προσφέρει παράλληλα σημαντικές παροχές στους εργαζόμενούς της, όπως συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους, διατακτικές Χριστουγέννων, epass Αττικής οδού ή μηνιαία κάρτα μετακίνησης ΜΜΕ, σημαντικό ποσό διατακτικής για ένδυση στο τμήμα πωλήσεων, μπόνους, επίδομα γάμου, μαθήματα ξένων γλωσσών για εργαζόμενους και πλατφόρμα e-learning με επιλογή επέκτασης για τις οικογένειές τους, ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, άτοκα δάνεια σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και δωρεάν προϊόντα της εταιρείας κάθε δύο μήνες. Επίσης η εταιρεία βραβεύει την πολυετία με χρηματικά και άλλα δώρα, ενώ οι καλύτεροι πωλητές αναγνωρίζονται ετησίως με τιμητικές διακρίσεις και συμβολικά δώρα.
Στο πλαίσιο της ομαδικότητας και της συνεργασίας υπάρχουν στην JTI τρεις ενεργές διατμηματικές αθλητικές ομάδες: ποδόσφαιρο ανδρών, μπάσκετ ανδρών και bowling γυναικών, ενώ η εταιρεία διοργανώνει και εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν όλοι. Τέλος, σημαντική είναι και η προσφορά της εταιρείας σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς, καθώς και σε ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος (καθαρισμοί ακτών κ.λπ.).

Γιώργος Μπλέτσας,
πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JT International Hellas

Ακρογωνιαίος λίθος οι άνθρωποί μας
Η JTI ιδρύθηκε μόλις το 1999, ωστόσο η κληρονομιά μας είναι πλούσια και πηγαίνει πολύ πιο πίσω. Πυρήνας της ταυτότητάς μας είναι οι αξίες μας: η Επιχειρηματικότητα, να είμαστε Ανοιχτοί και να αξιοποιούμε τις Προκλήσεις (Enterprising / Open / Challenging). Ακρογωνιαίος λίθος, οι άνθρωποί μας. Συνδυάζουμε τον δυναμισμό, τη δημιουργικότητα και την ενέργεια που διαπνέει τους ανθρώπους μας με τον μακρόπνοο σχεδιασμό, τη συνέπεια και την ποιότητα σε ό,τι κάνουμε. Στόχος μας, η διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που συνδυάζει την αδιάλλακτη ακεραιότητα με την επαγγελματική αριστεία.
Στην JTI εξελίσσουμε τους ανθρώπους μας για ν’ αναπτύσσουμε τον οργανισμό μας. Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όσους αναζητούν προκλήσεις και επιθυμούν να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους και υπευθυνότητες. Ευθυγραμμίζουμε την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων μας με τους εταιρικούς στόχους. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη φροντίδα τόσο των εργαζομένων μας όσο και της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε.
Η συνεχής μας ανάπτυξη οφείλεται στη δέσμευση των ανθρώπων μας, οι οποίοι εργάζονται όλοι μαζί προς τον κοινό μας στόχο να είμαστε η πιο επιτυχημένη και αξιοσέβαστη εταιρεία καπνού στον κόσμο. Η αναγνώρισή μας ως BestWorkplace αποδεικνύει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και αυτό μάς γεμίζει ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίσουμε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ