Ο όμιλος Henkel-Rilken έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων στην Ελλάδα, δραστηριοποιούμενος στα απορρυπαντικά και στα καθαριστικά οικιακής χρήσης, στα καλλυντικά/ προϊόντα προσωπικής φροντίδας, στις καταναλωτικές συγκολλητικές ουσίες και στα βιομηχανικά προϊόντα. Η εταιρεία παράγει και προωθεί γνωστά προϊόντα όπως: Dixan, Neomat, Persil, Schwarzkopf, Palette, Igora, Taft, Fa κ.ά.
Για την εταιρεία θεμελιώδης αρχή και πιστεύω είναι πως η επιτυχία οφείλεται στους ανθρώπους της. Και αυτή η αρχή γίνεται πράξη ξεκινώντας από την επιλογή των καλύτερων εργαζομένων, συνεχίζοντας με τη συνεχή τους εκπαίδευση και κατάρτιση μέσω ενός ιδιαίτερα μεγάλου εύρους σεμιναρίων, φροντίζοντας για τη συνεχή τους εξέλιξη και παρέχοντας ένα εργασιακό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες. Κατά μέσο όρο δύο με τρεις εργαζόμενοι τον χρόνο λαμβάνουν χρηματοδότηση για μεταπτυχιακές σπουδές ή εντάσσονται σε παγκόσμια προγράμματα της Ακαδημίας της Henkel, σε συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια (Harvard Business School).Επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων ασχολείται με την προώθηση της διαφορετικότητας σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο και θέτει συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους, όπως π.χ. αύξηση του ποσοστού των γυναικών σε θέσεις ευθύνης τα τελευταία πέντε έτη. Αντίστοιχα και στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την πλήρωση θέσης εργασίας η ομάδα υποψηφίων απαρτίζεται τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες, σε κοντινή αναλογία.
Στην εταιρεία λειτουργεί ψυχαγωγικός σύλλογος εργαζομένων ο οποίος υλοποιεί ετήσια εκδρομή των μελών του με επιδότηση της εταιρείας (μία εκδρομή εσωτερικού και μία εξωτερικού), ετήσιο χορό με λαχειοφόρο αγορά για τη συγκέντρωση πόρων και παρέχει και στους εργαζόμενους δανειστική βιβλιοθήκη και μηνιαίες κληρώσεις δώρων.
Τέλος, η δέσμευση της εταιρείας να πρωτοπορεί στην αειφόρο ανάπτυξη είναι βαθιά ριζωμένη στις αξίες της. Η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην οικονομική επιτυχία, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική υπευθυνότητα είναι θεμελιώδες στοιχείο της εταιρικής της κουλτούρας εδώ και δεκαετίες. Ενδεικτικά, η εταιρεία υποστηρίζει τα άτομα με περιορισμένη όραση περιλαμβάνοντας τη γραφή Braille στις συσκευασίες των απορρυπαντικών της προϊόντων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ