Ο Σπύρος Γραμμένος _ Spiros Grammenos (ο χοντρούλης, αυτός με τις τιράντες ) και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (από την Eλληνοφρενεια, ο τσολιάς) πάνε στο Kremlino. Οχι σε αυτό της Μόσχας για να υποβάλουν τα σέβη τους στον Πούτιν αλλά στη μουσική σκηνή του Πειραιά το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Και όπως σημειώνουν και οι ίδιοι και με αλλαγή φίλου και με σύμφωνο συμβίωσης και με μπάντα που τα σπάει και με κείμενα και με πρωτότυπα τραγούδια και με διασκευές. Περισσότερα το Σάββατο στο Kremlino αν και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης μάς δίνει στην συνέντευξη που ακολουθεί μια πρόγευση του τι θα δούμε και θα ακούσουμε

Γιατί αποφασίσατε να συνεργαστείτε με τον Σπύρο Γραμμένο;


«Ήταν ο πρώτος που δέχθηκε μετά την απόρριψη της πρότασης μου από τη Φωτεινή Δάρα».

Τι θα δει και τι θα ακούσει ο κόσμος;

«Έναν Τσολιά και έναν τύπο με κοιλιά και κόκκινες τιράντες. Μια μουσική σατιρική παράσταση, ένα πολιτικό ερωτικό δράμα παιγμένο σε 3 μνημόνια. Σαφώς παλιά και νέα τραγούδια του Γραμμένου. Διασκευασμένα – επικαιροποιημένα σωστότερα – όσον αφορά τον στίχο τους, τραγούδια από εμένα (γνωστά τραγούδια τα οποία έχω φέρει στο σήμερα με πολιτικό στίχο). Ντυμένα βεβαίως με ένα επιθεωρησιακό κείμενο πολιτικής σάτιρας, σφυγμομέτρηση του φιλοθεάμονος κοινού, ερωτικά ντουέτα με τον Γραμμένο, Αντάρτικα και άλλα όμορφα.»

Η σάτιρα έχει όρια και αν ναι ποιος τα βάζει; Ο καλλιτέχνης, το άγραφο δίκαιο ή το γραπτό;

«Τα όρια στη σάτιρα τα βάζει μόνο ο καλλιτέχνης και το κοινό. Κανένας άλλος. Κανένα όργανο λογοκρισίας, καμιά αρχή υποτιθέμενης δεοντολογίας, κανένα κόμμα, κανένα κανάλι, κανένας μαστροπός της σκέψης και της ελεύθερης έκφρασης.»

Ο τσολιάς θα μείνει για πάντα τσολιάς ή ενδεχομένως βάλει κάποια άλλη στολή ή μήπως την βγάλει;


«Ουτοπικό ερώτημα. Όμοιο με το αν ο Έλληνας θα παραμείνει για πάντα Έλληνας.»

Γιατί έχεις επιλέξει τον Τσολιά και δεν τα λες φόρα παρτίδα;

«Μα για αυτό ακριβώς έχω επιλέξει τον Τσολιά, για να τα λέω φόρα παρτίδα (χρησιμοποιώ την έκφραση σας). Για να τα πεις φόρα παρτίδα, να τα δεχτεί και να τα ανεχτεί ο ακροατής σου, πρέπει να μιλήσεις μόνο μέσα από συμβολισμούς και αρχετυπικές φιγούρες. »

Γιατί ΕΡΤ; Δεν σας απασχολεί το τι θα γραφτεί και το τι ακούσεις – ακούσετε;


«Έχετε κάνει ρεπορτάζ που λέει κάτι άλλο από αυτό που ξέρουμε εμείς; Προφανώς παρερμηνεύσατε κι εσείς μια ανάρτηση μου στα social media σχετικά με την παρουσία μου ως συνεντευξιαζόμενου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο Πρώτο Πρόγραμμα. Στην ΕΡΤ δεν πατάμε ούτε απ’ έξω.»


Πότε Πιστεύεις ότι Ελληνοφρένεια – Τσολιάς – Μπαρμπαγιάννης κ.ο.κ. θα κλείσουν τον κύκλο τους;


«Όταν ολοκληρωθούν τα ξεπουλήματα του ΤΑΙΠΕΔ..

Επόμενα σχέδια;

«Θα προβούμε σε ανακοινώσεις μετά την παράσταση στο Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου τύπου μας, σε μια συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Με λίγα λόγια θα σας ενημερώσουμε μέσω social media για τα επόμενα σχέδια μας, αμέσως μετά την παράσταση στο Κρεμλίνο.»

Τι θέλεις να πάρουν οι θεατές μετά το τέλος της παράστασης;


«Τα παλτά τους.»

INFO
Τιμή εισιτηρίου : 12€ (με μπύρα ‘η κρασί)
Ώρα έναρξης 22.30
Προπώληση : viva.gr
Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010
https://www.facebook.com/kremlinostage