Σε ό,τι αφορά τα πολλά εισιτήρια, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη –η οποία προς το παρόν παραμένει αβάπτιστη –είναι το μεγάλο ελληνικό ερωτηματικό της νέας χρονιάς (θα διανεμηθεί μέσα στο 2015). Και το λέμε αυτό διότι στη διάρκεια της τρέχουσας κινηματογραφικής σεζόν τείνει να φανεί ότι η εποχή του μεγάλου κινηματογραφικού γλεντιού (φαινόμενο της πρώτης δεκαετίας του νέου μιλένιουμ) με τις «εύκολες» ελληνικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν πρόσωπα γνωστά κυρίως από την τηλεόραση έχει πλέον τελειώσει. Παρά τις όποιες καλλιτεχνικές προθέσεις των νέων ταινιών, πολύς κόσμος πλέον δεν «τσιμπά», με αποτέλεσμα τόσο το «Από έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη, με τον ίδιο και τη Σμαράγδα Καρύδη, όσο –κυρίως –το «Στα καλά καθούμενα» του Νίκου Ζαπατίνα, με τη Ζέτα Μακρυπούλια και την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, να μην καταφέρουν να σημειώσουν τις εισπράξεις που προσδοκούσαν και (παρότι ενδιαφέρουσες προσπάθειες) να καταλήξουν σε εισπρακτικές αποτυχίες.
Θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά ο τηλεοπτικός αστέρας του «Κλείσε τα μάτια», του «Δυο μέρες μόνο» και του «4», ο οποίος το 2012 με το «Αν» κέρδισε και το κινηματογραφικό κοινό; Θα μπορέσει να επαναλάβει τον κινηματογραφικό θρίαμβό του παραγωγής 2012 που έφτασε περίπου το μισό εκατομμύριο εισιτήρια; Το καλό με τον Παπακαλιάτη είναι ότι μετά το «Αν» δεν εκτέθηκε. Τουναντίον προστάτευσε τον εαυτό του δουλεύοντας αποκλειστικά και με πάθος πάνω στη νέα ταινία του, η οποία στα χαρτιά δείχνει αρκετά πιο φιλόδοξη από την προηγούμενη. Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε στην Ελλάδα του σήμερα.
Τρεις ιστορίες που ενώνουν έλληνες και ξένους πολίτες, που φέρνουν κοντά διαφορετικούς κόσμους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Με όχημά του τον έρωτα (θεωρητικά η συνταγή της επιτυχίας), ο Παπακαλιάτης θίγει θέματα όπως το μεταναστευτικό, το εργασιακό αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες των ιστοριών επιζητούν. Περισσότερα δεν μπορούν να ειπωθούν για την ταινία, πάνω στην οποία ο σκηνοθέτης της αυτή την περίοδο δουλεύει πυρετωδώς γιατί τα γυρίσματα έχουν τελειώσει, όχι όμως και το μοντάζ.
Η ταινία της Plus Productions SA έχει παραγωγό τον ίδιο τον δημιουργό της και τον Κώστα Σούσουλα και συμπαραγωγούς το κανάλι Alpha, τον ΟΤΕ TV και την Aegean Airlines. Οσο για τη διανομή της, πλην του ίδιου του Παπακαλιάτη, έχει ηθοποιούς από τρεις διαφορετικές ηπείρους (Αμερική, Ευρώπη και Ασία). Ανάμεσά τους ο Τζέι Κ. Σίμονς, υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα Β’ ανδρικής ερμηνείας για την ταινία «Whiplash», η Aντρέα Οσβαρτ, ο Ταουφίκ Μπαρχόμ, η Μαρία Καβογιάννη, ο Μηνάς Χατζησάββας και η Νίκη Βακάλη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ