Νέα πρωτιά για το ελληνικό σινεμά του φανταστικού (γιατί και όμως, υπάρχει!). Το φεστιβάλ Fantastic Fest που διεξάγεται στο Οστιν του Τέξας και θεωρείται το μεγαλύτερο είδους στην Αμερική με εξειδίκευση σε ταινίες τρόμου, φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας θα είναι ο επόμενος σταθμός για την ταινία «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ. Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έγινε προσφάτως στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και πήγε καλά.

Η «Νορβηγία» τοποθετείται στο 1984 και έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Ζανό ένα παράξενο, φωτοφοβικό ον (βρικόλακας;) που είναι δεινός χορευτής, που καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.
Συμπαραγωγής Faliro House Productions, ΝΕΡΙΤ, Marni Films, Logline, Deepgreensea, Tugo Tugo, 2|35, Κώστας Βαρυμποπιώτης, η ταινία αποτελεί το ντεμπούτο του Βεσλεμέ στη μεγάλου μήκους μυθοπλασία και έχει τους Βαγγέλη Μουρίκη, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Μάρκο Λεζέ, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλη Καμμίτση και Γιάννης Μποσταντζόγλου στη διανομή της.
Το Fantastic Fest θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 18 ως την Πέμπτη 25 Σεπτεμβριου. «Βάση» του θα είναι το «Alamo Drafthouse Cinema» που θεωρείται μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κύρια εταιρεία παραγωγής της ταινίας είναι η Ηorsefly productions του Γιώργου Τσούργιαννη.