Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι κούκλες Mάπετς δεν εγκατέλειψαν ποτέ το κοινό τους μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής καριέρας τους, το «Muppet Show». Από καιρού εις καιρό το σινεμά θυμάται την μις Πίγκι, τον Κέρμιτ, τον Φόζι Μπέαρ και τους υπόλοιπους πάνινους κούκλους του Τζιμ Χένσον και έτσι σύντομα έρχεται στις αίθουσες η τελευταία τους περιπέτεια, «Τα Μάππετς καταζητούνται».
Αυτή τη φορά η ταινία εκτυλίσσεται στην Ευρώπη και στο πλευρό των κούκλων, θα βρούμε πρόσωπα όπως Ρίκι Ζερβέ («The Office»), η Tίνα Φέι («30 Rock») σε ρόλο …ρωσίδας δεσμοφύλακα και ο Ρέι Λιότα. Σύμφωνα με την εταιρία διανομής της, η ταινία είναι ένα σινεφίλ μιούζικαλ -τραγουδά μάλιστα η Σελίν Ντιόν– και μπόλικη περιπέτεια.
«Πρόκειται για μια παλαιού τύπου ταινία καταδίωξης» είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Μπόμπιν. «Στις ταινίες με τα Muppets υπάρχουν οι κλασικές κινηματογραφικές τροπές, κι έτσι ο σατανικός σωσίας, ένας κακός βάτραχος που μοιάζει με τον Kermit, ήταν μια καλή συλλογιστική για την επόμενη ταινία των Muppets».
Στην ταινία «Τα Μάππετς καταζητούνται», η διάσημη γουρουνίτσα μις Πίγκι έχει ούτε λίγο όυτε πολύ 23 αλλαξιές, ξεπερνώντας κάθε άλλο ήρωα της ταινίας. Η περίφημη συμπρωταγωνίστρια του ταλαίπωρου βατράχου έχει την ευκαιρία να φορέσει νυφικό για τις ανάγκες της ταινίας το οποίο σχεδίασε ειδικά για αυτήν η Vivienne Westwood.
Για το φινάλε της ταινίας, το συνεργείο βρέθηκε κατάφερε να βρει πρόσβαση στον Πύργο του Λονδίνου, όπου φυσικά δεν τους επιτράπηκε να αγγίξουν τίποτε, ούτε καν ένα τούβλο. Ευτυχώς, η διευθύντρια του αξιοθέατου είναι οπαδός των Mάπετς και φρόντισε ώστε η ταινία να έχει το φινάλε που της αξίζει.
Η ταινία «Τα Μάππετς καταζητούνται» ανοίγει στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment στις 27 Μαρτίου