Η ταινία «SEPTEMBER» σε σενάριο Κάλλιας Παπαδάκη και Πέννυς Παναγιωτοπούλου επελέγη για να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του προσεχούς φεστιβάλ κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Π. Παναγιωτοπούλου, γυρισμένη περίπου μια δεκαετία μετά το «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: Ο μπαμπάς μου» που είχε αποσπάσει το βραβείο ερμηνείας στο φεστιοβάλ του Λοκάρνο για τον Γιώργο Καραγιάννη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ταινίας, με το «SEPTEMBER» η σκηνοθέτρια επανέρχεται με μία ιστορία δυνατών συναισθημάτων: «Η Άννα ζει με τον σκύλο της τον Μανού. Όταν ο Μανού πεθαίνει, ζητά να τον θάψει στον κήπο της απέναντι οικογένειας. Ο ξαφνικός θάνατός του ανατρέπει την ήσυχη καθημερινότητά της. Η ευτυχισμένη οικογένεια με το μεγάλο κήπο γίνεται για λίγο το καταφύγιό της. Πως ορίζει όμως κανείς την ευτυχία
Το «SEPTEMBER» είναι μία διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας – Γερμανίας, που χρηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων από την ZDF, ARTE και ΕΡΤ σε παραγωγή του Θανάση Καραθάνου (Twenty Twenty Vision) και της Πέννυς Παναγιωτοπούλου (P.P Productions).
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά, Νίκος Διαμαντής και χαρακτηριστικούς ρόλους κρατούν οι Χρήστος Στέργιογλου, Αναστάσιος Τζερτζεμέλης, Ειρήνη Κολλιάκου. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιώργου Μιχελή, το μοντάζ του Πέταρ Μάρκοβιτς, η καλλιτεχνική διεύθυνση της Λιλής Κεντάκα και τα κοστούμια της Εύας Γκουλάκου.
Το «SEPTEMBER» είναι μια από τις 12 ταινίες στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι που εφέτος γιορτάζει τα 48 γενέθλιά του. Ανήκει στα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης (ιδρύθηκε το 1946) αλλά και από τα πιο ανήσυχα και πρωτοπόρα στον ευρωπαϊκό χάρτη. Στο ίδιο φεστιβάλ, πέρσι, ο ηθοποιός Γιάννης Παπαδόπουλος βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στην ταινία του Εκτορα Λυγίζου «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού».