Κατενθουσιασμένος φάνηκε στην επικοινωνία του με το Βήμα ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ο οποίος βρίσκεται στο Τορόντο για την παρουσίαση της ταινίας του «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι». Οπως μας ενημέρωσε ο σκηνοθέτης, προτού καν αρχίσει το φεστιβάλ (Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου) τα εισιτήρια και των τριών προβολών του «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» που θα γίνουν εκεί, ήταν ήδη εξαντλημένα.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης εξέφρασε την θλίψη του που ένα σημαντικό μέρος του ελληνόφωνου κοινού στο Τορόντο, δεν έκρυψε το παράπονό του που δεν θα μπορέσει να δει την ταινία κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Ολα δείχνουν όμως ότι το απογοητευμένο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την διεθνούς συμπαραγωγής ταινία στις αίθουσες γιατί το «Χαβιάρι» του Σμαραγδή που ασχολείται με τον βίο και την πολιτεία του Ιωάννη Βαρβάκη, προβλέπεται να κάνει σημαντικές πωλήσεις στο εξωτερικό.

Στην ταινία ο γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ υποδύεται τον Βαρβάκη, ανάμεσα σε πολλούς έλληνες και διεθνείς ηθοποιούς όπως η Κατρίν Ντενέβ, ο Χουάν Μπότο και ο Τζον Κλιζ.

Η ταινία «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» θα διανεμηθεί στην Ελλάδα από την Feelgood Entertainment την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου