Παρά το βαρύ όνομα του πατέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Σιλβέστερ Σταλόνε ο Σέιτζ Σταλόνε που βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Λος Αντζελες σε ηλικία μόλις 36 ετών (ημερ. γενν. 5 Μαίου 1976), δεν είχε τύχη ως ηθοποιός.

Αυτό φάνηκε αμέσως μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή του, στο «Ρόκι 5» όπου ο Σέιτζ έπαιξε τον γιο του πυγμάχου Ρόκι Μπαλμπόα, του ήρωα που έκανε διάσημο τον πατέρα του. Αν και ξανάπαιξε δίπλα στον πάτέρα του τρία χρόνια αργότερα στην περιπέτεια «Daylight», η καριέρα του Σέιτζ Σταλόνε μπροστά στον φακό ήταν ήδη παρελθόν.

Οι δραστηριότητές του στα μετόπισθεν της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ταίριαξαν περισσότερο στον Σέιτζ Σταλόνε. Υπήρξε συνιδρυτής και πρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρίας Grindhouse Releasing η οποία ανέλαβε την αποκατάσταση παλιών, ξεχασμένων ταινιών τρόμου ιταλών σκηνοθετών όπως ο Ουμπέρτο Λέντζι (Cannibal ferox), ο Λούτσιο Φούλτσι (…E tu vivrai nel terrore! L’ aldila) και ο Ρουτζέρο Ντεονάτο (Το ολοκαύτωμα των Καννιβάλων). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι δεσμεύσεις του με την Grindhouse τον ανάγκασαν να αρνηθεί τον ρόλο στην τελευταία ταινία της σειράς Ρόκι, το «Ρόκι Μπαλμπόα» σε σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε.

Σε ό,τι αφορά τις αιτίες θανάτου του Σταλόνε, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε υπερβολική χρήση φαρμάκων. Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές του Λος Αντζελες ανέφεραν ότι θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Ο πατέρας του Σέιτζ Σταλόνε είναι συντετριμένος από την είδηση του θανάτου του γιού του όπως ανέφερε εκπρόσωπόες του.