Τρεις μεγάλου μήκους ταινίες βρίσκονται στα άμεσα σχέδια του σκηνοθέτη κ. Γιώργου Λάνθιμου σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή του στον κινηματογραφικό ιστότοπο Indiwire, η οποία πάρθηκε αφορμής δοθείσης της διανομής της τελευταίας ταινίας του, «Αλπεις» στη Νέα Υόρκη (θα ανοίξει στις 13 Ιουλίου).

Δυο από τα τρία σενάρια με τα οποία αυτή την περίοδο ο Γ. Λάνθιμος ασχολείται είναι πρωτότυπα ενώ το τρίτο θα αφορά ταινία – παραγγελιά όπως ο ιστότοπος αναφέρει.

Όπως συνηθίζει, ο κ. Λάνθιμος μιλάει χωρίς να λέει κάτι _και ίσως καλά κάνει γιατί στις εποχές που ζούμε πολύ εύκολα μια ιδέα μπορεί να κλαπεί. Το μόνο που αναφέρει για το πρώτο σενάριο είναι ότι θα τον φέρει και πάλι κοντά στον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και ότι θα είναι «μεγαλύτερο», προφανώς από τα προηγούμενά τους, δηλαδή του «Κυνόδοντα» που τον οδήγησε στα Οσκαρ και των «Αλπεων». Λέει επίσης ότι θα περιέχει το στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας.

Σε ότι αφορά τα άλλα δυο σχέδια, το ένα που το προτάθηκε για να σκηνοθετήσει θα είναι για μια «βρετανική ταινία περιόδου», ενώ το άλλο διασκευή μυθιστορήματος.

Η επιθυμία του Γ. Λάνθιμου να σκηνοθετήσει στο εξωτερικό είχε εκφραστεί από πέρσι, πολύ πριν από το φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας όπου οι «Αλπεις» συμμετείχαν και απέσπασαν το βραβείο σεναρίου.

Ο σκηνοθέτης ωστόσο, πάντα σύμφωνα με το «Indiwire», δεν αποκλείει την πιθανότητα γυρισμάτων μιας μικρού μήκους ταινίας στην Ελλάδα.