Συμβαίνουν και στους καλύτερους όταν έχεις να κάνει με το διαδίκτυο. Ενώ λοιπόν η επίσημη συνέντευξη Τύπου του προσεχούς φεστιβάλ των Καννών (16-27 Μαΐου) ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου, το… blog του φεστιβάλ αποφάσισε να κινηθεί με το δικό του μπαϊράκι και έκανε πρώτο την δουλειά βγάζοντας στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο μέρος των εφετινών ταινιών που πρόκειται να διαγωνιστούν για τον Χρυσό Φοίνικα. Οι τίτλοι που διέρρευσαν δημοσιεύονται παρακάτω και είναι πραγματικά άκρως ενδιαφέροντες:

Cosmopolis του καναδού Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ , γνώριμου των Κανών ο οποίος τώρα πια πηγαίνει από το ένα φεστιβάλ στο άλλο (ήταν στην Βενετία με το «Μια επικίνδυνη μέθοδος»). Η τελευταία ταινία του είναι στηριγμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντον Ντε Λίλο και έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

The Burial του αμερικανού Τέρενς Μάλικ ο οποίος πέρσι κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικαμε το «Δέντρο της ζωής».

Stoker του κορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ που με το «Old boy» είχε συγκλονίσει τον Κουέντιν Ταραντίνο ως πρόεδρο της επιτροπής του 2003 όταν απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής

On the Road του βραζιλιάνου Βάλτερ Σάλες («Ημερολόγια Μοτοσικλέτας») που μετέφερε στο σινεμά το σπουδαίο έργο του Τζακ Κέρουακ «Στον δρόμο»

Gebo et l’ Ombre του πορτογάλου Μανοέλ ντε Ολιβέιρα δηλαδή του γηραιότερου εν ζωή σκηνοθέτη στον κόσμο αφού εφέτος γίνεται …103!

Big House του ιταλού Ματέο Γκαρόνε ο οποίος το 2008 είχε συγκινήσει την κριτική επιτροπή του Σον Πεν με το «Γόμορρα» που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

The Master του αμερικανού Πολ Τόμας Αντερσον γνωστού από ταινίες όπως η «Μανόλια» ,το «Θα χυθεί αίμα» αλλά και το βραβευμένο στις Κάνες (σκηνοθεσία) «Punch – Drunk Love»

Laurence Anyways του καναδού Ξαβιέ Ντολάν που έγινε γνωστός από το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών όταν το 2009 προβλήθηκε η πρώτη ταινία του «Σκότωσα τη Μητέρα Μου»

De Rouille et D’ Os του γάλλου Ζακ Οντιάρ στο οποίο πρωταγωνιστεί η Μαριόν Κοτιγιάρ. Πριν από μερικά χρόνια ο «Προφήτης» του ιδίου σκηνοθέτη απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence του σουηδού Ρόι Αντερσον που έχει στο ενεργητικό του την έξοχη ταινία «Τραγούδια Από τον Δεύτερο Οροφο» (2000)

Provisoriu του ρουμάνου Κριστιάν Μουντζίου που με την ταινία «4 Mήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες» (2007) απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικαανοίγοντας την πόρτα για το Νέο Κύμα του ρουμάνικου σινεμά.

A Liars Autobiography: The True Story of Monty PythonGraham Chapman των Μπιλ Τζόουνς, Τζεφ Σίμπσον και Μπεν Τίμλετ Κινούμενα σχέδια 3D για τους Μόντι Πάιθον από την αυτοβιογραφία του Γκρέιαμ Τσάπμαν

Le Grand Soir των γάλλων Γκουστάβ Κερβέρν και Μπενουά Ντελεπάν /

Il est Difficile D’ Etre Un Dieu του ρώσου Αλεξέι Γκερμάν

In Another Country του κορεάτη Χονγκ Σανγκσού

Apres la Bataille του αιγύπτιου Γιουσρί Νασραλάχ

The Land of Hope του ιάπωνα Σίον Σόνο.

Main Dans La Main της γαλλίδας Βαλερί Ντοζελί

Elefante Bianco του αργεντίνου Πάμπλο Τραπέρο

Mishima του ιάπωνα Κότζι Γουακαμάτσου

Piazza Fontana του ιταλού Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα

The Place Beyond the Pines του αμερικανού Ντέρεκ Σιανφράνς

Rhinos Season του ιρανού Μπαχμάν Γκομπαντί («Μεθυσμένα Αλογα»)

Το φεστιβάλ θα ανοίξει με την ταινία Moonrise Kingdom του αμερικανού Γουες Αντερσον / Το άνοιγμα του 65ου Φεστιβάλ, η παρθενική εμφάνιση του Αντερσον στο Διαγωνιστικό των Καννών