«Για μένα, το «Κρεβάτι στα τέσσερα» είναι περισσότερο μια ταινία για να ανοίξουμε την καρδιά και το πνεύμα» λέει η ηθοποιός Ελοντί Μπουσέ. «Δεν πιστεύω ότι στόχος της είναι να αγγίξει προκλητικά ένα θέμα ταμπού, όπως το σεξ. Είναι περισσότερο ο φόβος που αγγίζει. Ο φόβος να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι αρκετά επικίνδυνο του οποίου τις συνέπειες δεν γνωρίζει. Μια ερωτική σχέση είναι πάντα ένα παιχνίδι…»
Η ταινία στην οποία αναφέρεται η 37 χρονη γαλλίδα (την οποία πρωτογνωρίσαμε στην «Ονειρεμένη ζωή των αγγέλων» το 1998) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο στο φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και από την Πέμπτη 25 Αυγούστου διανέμεται στις αίθουσες. Το θέμα της είναι αρκετά πικάντικο. Δύο ζευγάρια – μεσαίας τάξης (Μαρίνα Φουά, Μπουσέ, Νικολά Ντιβοσέλ και Ροσντί Ζεμ) οικονομικά ασφαλείς και ηλικίας πάνω κάτω 30 ετών – συναντιούνται.

Αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει αμοιβαία έλξη μεταξύ τους αλλά και ερωτικό δέσιμο. Σύντομα, το κοινό πάθος τους μετατρέπεται σε εθισμό. Χάνονται ολοκληρωτικά και μετά προσπαθούν να ξεφύγουν από το χάος. Ετσι λοιπόν στο τραπέζι τίθενται ερωτήματα όπως: Είναι δυνατόν να βιώσεις ποτέ ένα νέο σεξουαλικό πάθος χωρίς να προβείς σε απιστία; Μπορεί ο πόθος να συνυπάρχει με την καθημερινότητα; Μπορείς ποτέ να τα έχεις όλα; Όταν τα φυσιολογικά όρια της οικογένειας και των σχέσεων καταρρίπτονται, πώς ξέρεις ποιος είσαι;

«Κάθε ιστορία ζευγαριού είναι διαφορετική, όπως και οι φάσεις που περνούν τα ζευγάρια δεν είναι πάντοτε οι ίδιες» λέει η Μπουσέ. «Νιώθουν και σκέφτονται εντελώς διαφορετικά πράγματα, ή συνάντησαν διαφορετικούς ανθρώπους όπως συμβαίνει στην ταινία. Σε κάθε περίπτωση, η διαδρομή κάθε ζευγαριού είναι εκείνη που ορίζει το ζευγάρι.»
Την ταινία σκηνοθέτησε ο Αντονί Κορντιέ που κάθεται δίπλα στην Μπουσέ. Ο Κορντιέ πιστεύει ότι το κοινό που θα την καταλάβει καλύτερα θα είναι εκείνο που έχει υπόψη του τι σημαίνει ζωή ζευγαριού, να είσαι με κάποιον άλλο. «Επομένως οι 18άρηδες σε αντίθεση με τους 30άρηδες και τους 40άρηδες που έχουν την εμπειρία ίσως να δυσκολευτούν να αντιληφθούν την κατάσταση που περιγράφει η ταινία. Στην Γαλλία τα πράγματα είναι ακόμη ελεύθερα σε ότι αφορά την αναπαράσταση της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριώ. Εξάλλου υπάρχει μια ολόκληρη λογοτεχνική αλλά και κινηματογραφική παράδοση που επιτρέπει με μεγαλύτερη ευκολία την αντιμετώπιση ενός τέτοιου θέματος. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση μπροστά σε μια ταινία όπως το «Κρεβάτι στα τέσσερα» , ένα μέρος του κοινού ενδεχομένως να προσβληθεί.»

Από την στιγμή που διάβασε η Μπουσέ το σενάριο, κατάλαβε ότι αυτή η ταινία θα έπρεπε να φτάσει στα άκρα για να γίνει πειστική. Το «Κρεβάτι στα τέσσερα» ξεχωρίζει για τις ακραίες σκηνές της αλλά την ίδια ώρα «η καρδιά, ο πυρήνας της, είναι αυτές οι ακραίες ερωτικές σκηνές επομένως δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί τους.»
Η επίσκεψη της Ελοντί Μπουσέ στην χώρα μας ήταν η παρθενική της. Συμπτωματικά είχε ήδη αρχίσει να διαβάζει έλληνες φιλοσόφους όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Σοφοκλής, γεγονός που την έβαλε ακόμη περισσότερο μέσα στο κλίμα όταν επισκέφτηκε την Ακρόπολη. «Είχα ακούσει πολλά για την Αθήνα, ότι είναι μια άσχημη πόλη, κακοκτισμένη και δυσλειτουργική. Δεν θα συμφωνήσω καθόλου» καταλήγει η ηθοποιός. «Βρήκα την πόλη σας ανθρώπινη και πολύ ζεστή.»

Η ταινία «Κρεβάτι στα τέσσερα» θα διανεμηθεί στις αίθουσες από την ODEON την Πέμπτη 25 Αυγούστου