Ο επιχειρηματίας Juan Sartori, σύντροφος της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα

Τα πρώτα ελικόπτερα άρχισαν να ανεβοκατεβαίνουν στο Άκτιο. Υπερσύγχρονα ταχύπλοα μεταφέρουν τους προσκεκλημένους στον Σκορπιό. Όλα είναι έτοιμα για τον γάμο της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα με τον Ζουάν Σαρτόρι όπως αποκάλυψε «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» μέσα από αποκλειστική συνέντευξη της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα. Τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στον ιδιόκτητο παράδεισο της οικογένειας Ριμπολόβλεφ. Το καταπράσινο νησάκι στα νότια της Λευκάδας, 47 χρόνια μετά τον θρυλικό γάμο του τότε ιδιοκτήτη του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Μπουβιέ – Κέννεντι ζει και πάλι μεγαλειώδης στιγμές. Τηλεοπτικά συνεργεία και ρεπόρτερς από διάφορα μέρη του κόσμου έφθασαν ήδη στην περιοχή. Γύρω από το ιδιωτικό νησί έχουν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Αστυνομικοί, body guards βατραχάνθρωποι άνδρες των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι ήδη έχουν «χτενίσει» την περιοχή. Ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, η 26χρονη όμορφη κόρη του και ο Ουραγουανής καταγωγής σύντροφός της (Ο Ζουάν Σαρτόρι ελβετός πολίτης βαπτίστηκε Χριστιανός. Προηγήθηκε πολιτικός γάμος στη Γενεύη) επιθυμούν τα πάντα να γίνουν σε low profile επίπεδα. Οι καλεσμένοι είναι αποκλειστικά συγγενείς και στενοί φίλοι της οικογένειας (διαψεύδονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες παίκτες και στελέχη της ποδοσφαιρικής Μονακό θα «πετάξουν» στο νησί. Η Μονακό την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου λαμβάνει μέρος στο Europa league). Κάποιοι από αυτούς θα διαμείνουν στον Σκορπιό ενώ οι περισσότεροι θα περάσουν ένα ονειρεμένο διήμερο πάνω σε κρουαζιερόπλοιο που θα «δέσει» στα γαλαζοπράσινα (ίσως… γκρίζα λόγω της ισχυρής βροχής που αναμένεται) νερά του Σκορπιού. Ο γάμος θα τελεστεί στο εκκλησάκι της Παναγίτσας από τον Μάρκο της Ρωσίας, εξέχουσα προσωπικότητα της Ρωσικής εκκλησίας υπεύθυνος για τις Διεθνείς σχέσεις της (έγινε σχετική αίτηση στον Μητροπολίτη Θεόφιλο να επιτρέψει κάτι τέτοιο). Ο Μητροπολίτης Θεόφιλος θα χοροστατήσει επίσης στην γαμήλια τελετή. Στο εκκλησάκι της Παναγίτσας είχε πραγματοποιηθεί ο γάμος του Ωνάση με την χήρα του Κέννεντι, το απόγευμα της 20ης Οκτωβρίου 1968. Εκείνο το απόγευμα ήταν και πάλι «τυλιγμένο» σε γκρίζα χρώματα. Οι σταγόνες της βροχής έπεφταν πάνω στο Υψηλής ραπτικής νυφικό της Jackie με την υπογραφή Valentino. Η νεαρή ξανθιά Εκατερίνα style icon η ίδια θα φορέσει και εκείνη Haute Couture wedding dress. Το δρομάκι που οδηγεί στο εκκλησάκι της Παναγίτσας θα είναι «στολισμένο» με εκατοντάδες λευκά κεριά.

Η δεξίωση στο «μεγάλο σαλόνι» και το brunch στην παραλία

Το ήδη υπάρχον προσωπικό του Σκορπιού «ενισχύθηκε» με πολλά άτομα τα οποία έχουν φθάσει από την Λευκάδα και την Αθήνα. Όλοι αποφεύγουν τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Έχουν υποσχεθεί ότι δεν θα δώσουν καμμία πληροφορία στα media. Οι προσκεκλημένοι απαγορεύεται να τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους. Οι περισσότεροι από αυτούς φιλοξενούνται στο κρουαζιερόπλοιο OMEGA το οποίο έχει δέσει στην προβλήτα του νησιού. Η θαλαμηγός «My Anna» έχει μετακινηθεί λίγο πιο μακριά. Η οικογένεια προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Η γαμήλια δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στο «μεγάλο σαλόνι» το οποίο βρίσκεται σε ύψωμα με απίστευτη θέα στο Μεγανήσι. Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου θα γίνει το brunch στην παραλία του νησιού. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες. Η περίφημη ροζ βίλα που τόσο αγαπούσε ο Ωνάσης και η Τζάκι είναι πάντως πανέτοιμη και γιορτινά στολισμένη. Το μενού θα είναι με Ελληνική υπογραφή. Κυρίως! Θα υπάρχουν όμως απαραίτητα Ρωσικό χαβιάρι και βότκα. Οι προσκεκλημένοι αναμένεται να αναχωρήσουν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Φιλικός διακανονισμός για το διαζύγιο Ριμπολόβλεφ

Με τον καλύτερο τρόπο λύθηκε εν τω μεταξύ η πολυσυζητημένη υπόθεση διαζυγίου του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με την Ελένα για πολλά χρόνια σύντροφό του και μητέρα των δύο θυγατέρων του (Εκατερίνας και Άννας).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας οι δυό πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους όρους του διαζυγίου τους. Ο Ρώσος μεγιστάνας και η πρώην σύζυγός του αποφάσισαν να τερματίσουν όλες τις Νομικές διαδικασίες και να αποσυρθούν από οποιαδήποτε αξίωση είχαν ο ένας έναντι του άλλου.

Μετά από επτά χρόνια το Δικαστήριο περιόρισε με απόφασή του τις αξιώσεις της Ελένας στα 535 εκατομμύρια ευρώ και δύο ακίνητα στην Γενεύη από τα 4,5 δις που εκείνη διεκδικούσε.