«Ήταν αναμενόμενο το σύστημα εξουσίας να αιφνιδιαστεί και να αντεπιτεθεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής του ομάδας. «Η επιμονή Σαμαρά και Βενιζέλου στο μνημόνιο οδήγησαν τη χώρα στις κάλπες. Το μόνο μέλημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι να μη χάσουν την εξουσία κατηγόρησε τα δύο κόμματα και επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη διαστρέβλωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ανευθυνότητα και τόνισε ότι εκπροσωπεί την πλήρη αναξιοπιστία του παλαιού πολιτικού κόσμου. «Παραμένει ακλόνητος στις υπογραφές του σε Μέρκελ και Λαγκάρντ» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το προσκλητήριο Σαμαρά σε πρόσωπα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη «αποτελεί προσθέτει εγγύηση στους δανειστές για το μνημόνιο».

Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κινδυνεύει από τη συνέχιση του μνημονίου. «Όλοι μιλούν για αλλαγή του Δημοσιονομικού Συμφώνου, αυτού που Βενιζέλος και Σαμαράς έσπευσαν να ψηφίσουν νύχτα στη Βουλή».

Απαντώντας στα όσα είπε ο κ.Σαμαράς περί ανεύθυνων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του είναι τα κάτωθι:

Το ΠαΣοΚ και η Ν.Δ. εκπρόσωποι του χθες και του συστήματος που καταρρέει βγήκαν στα κανάλια. Εμείς βγήκαμε στον κόσμο και θέσαμε πέντε σημεία, την πολιτική μας πρόταση στην οποία δεν έχει απαντήσει κανείς.

Ζητήσαμε οι τράπεζες να ελέγχονται από το Δημόσιο. Γιατί δεν απαντάνε. Έχουν πάρει 200 εκ ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις και δεν υπάρχει κανείς έλεγχος από την πλευρά του Δημοσίου.

Ζητήσαμε έλεγχο για το Δημόσιο χρέος. Τι φοβούνται σε αυτόν τον έλεγχο; Μήπως αναδειχθούν οι δικές τους πολιτικές ευθύνες;

Γιατί δεν μιλάν επί της ουσίας για το περιεχόμενο των πολιτικών μας προτάσεων;

Γιατί δε σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία; Όσο και αν προσπαθούν να αναγνώσουν αλλιώς το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν υπάρχει άλλη ανάγνωση παρότι αυτοί προσπαθούν να το παραχαράξουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαπίσει, δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου.

Αυτή η τρομοκρατία που έχει ξεκινήσει θα κορυφωθεί μέχρι τις παραμονές των εκλογών.

Λένε ότι το πρόγραμμά τους είναι το μνημόνιο και ότι αυτό θα μείνει για πάντα. Τρομοκρατούν ότι αν καταγγείλουμε το μνημόνιο θα βρεθούμε στη δεκαετία του 1950. Η υλοποίηση του μνημονίου θα μας φέρει στην δεκαετία του ’50.

Ο Λαός ψήφισε να μπει τέλος στο μνημόνιο και το πρόγραμμα λιτότητας. Και είμαστε βέβαιο ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα. Θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα προς τα μπρος που έκανε στις 6 του Μάη. Θα το κάνει όσο εκβιασμοί και αν γίνουν στους χώρους δουλειάς.

Είμαστε σίγουροι ότι η ελπίδα είναι πιο δυνατή από το φόβο. Η ελπίδα θα νικήσει το Φόβο.

Η Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ φτάνουν στο σημείο να μας ζητούν αν προτιθέμεθα στις 18 Ιούνη να κάνουμε προσλήψεις στο Δημόσιο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον διότι έχουν δηλώσει ότι θα προβούν σε 150.000 δημόσιους υπαλλήλους. Ας πάμε σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο να δούμε τι συμβαίνει.

Ενας στους δύο νέους είναι άνεργος

ΠαΣοΚ και Ν.Δ. έχουν την δική τους ατζέντα. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Αν κάτι μπορεί να τους αντιμετωπίσει είναι η Αριστερά.

Τελευταίο τους χαρτί οι φήμες που διαδίδουν εντός και εκτός της Ελλάδας για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Αν δεν ψηφίσουμε αυτό που θέλει η τραπεζιτοκρατία όλα θα καταρρεύσουν.

Αν από την εποχή του κ. Αλαγοσκούφη που δώσαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια μας είχαν ακούσει θα υπήρχε σημαντικός δημόσιο πυλώνας στις τράπεζες που θα εξασφάλιζε τους πολίτες και το λαό μας.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα δείχνουν έλειψη ψυχραιμίας και σηκώνουν τις καταθέσεις τους και όχι οι μικροκαταθέτες.

Ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη έκανε το πρώτο βήμα στις 17 Ιουνίου θα το ολοκληρώσει.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποχωρήσει τώρα, η λαϊκή νίκη είναι μπροστά.

Συντρόφισσες και σύντροφοι αυτόν τον αγώνα αυτή τη μεγάλη αλλαγή που θα έρθει από τη ψήφο του λαού μας τη χρωστάμε, τη χρωστάμε στην ιστορία του λαϊκού μας κινήματος.