Ομόφωνα ένοχη για τη δολοφονία και των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδίκασε σε δις ισόβια την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, υιοθετώντας απόλυτα την εισαγγελική πρόταση.
Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα είναι ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών και πρώην σύζυγός της 36χρονης, Μάνος Δασκαλάκης αλλά και οι συγγενείς της κατηγορουμένης σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη εκτίει ποινή ισοβίων για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, την οποία φέρεται να δηλητηρίασε με κεταμίνη. Στην υπεράσπιση της είναι η συνεργάτης του Αλέξη Κούγια, Αναστασία Μπάκα.
Τι είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους δικαστές
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε στους δικαστές, επισημαίνοντας ότι θα το φτάσει μέχρι τέλους για να δικαιωθούν οι κόρες της. Δεν παρέλειψε επίσης να κάνει αναφορά στον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια, που πέθανε πριν πέσει η αυλαία της δίκης.
«Από την αρχή πίστευα σε μια δίκαιη δίκη και όχι σε μια δίκη σαν της Τζωρτζινας. Θα συνεχίσω να λέω για την αθωότητα μου. Θα συνεχίσω να λέω ότι όλοι αυτοί οι ιατροδικαστές δεν γίνεται να έκαναν λάθη στα δικά μου τα παιδιά. Εσείς όλοι θα γυρίσετε στα παιδιά σας. Εγώ θα γυρίσω πάλι εδώ. Κοιτάξτε τες γιατί θα σας στοιχειώνουν για άλλη μια φορά» είπε.
Και συνέχισε: «Όταν κάνουμε εισαγγελικές προτάσεις οφείλουμε να είμαστε διαβασμένοι. Άμοιρες Ιφιγένειας να λέτε άλλους. Γιατί η Ιφιγένεια δεν θυσιάστηκε, την πήγε ο πατέρας της ο Αγαμέμνονας και όχι η μητέρα της η Κλυταιμνήστρα και θυσιάστηκε και έγινε ιέρεια. Διαβάζουμε τον Όμηρο πριν κάνουμε προτάσεις, δεν λέμε τίτλους για τις τηλεοράσεις».
«Πριν φύγει ο αείμνηστος Κούγιας μού είπε ότι τα “εικάζω, νομίζω” δεν ακούγονται στα δικαστήρια και όλες αυτές τις λέξεις τις είχε η εισαγγελική σας πρόταση. Θα το φτάσω μέχρι τέλους για να δικαιωθούν οι κόρες μου» ανέφερε.
«Πνίγει τα παιδιά της για να συνεχίσει ο γάμος της»
Η εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή της, είχε μιλήσει για μια εγωπαθή και εμμονική με τον άντρα της γυναίκα που έκανε τα παιδιά της, «άμοιρες Ιφιγένειες» για να τον κρατήσει δίπλα της.
«Είναι μια αγέρωχη γυναίκα, πνίγει τα παιδιά της προκειμένου να συνεχίσει ο γάμος της με τον Δασκαλάκη, ο εγωκεντρισμος της γίνεται εγωπάθεια, της τρώει τα σωθικά, δεν αποδέχεται την περιφρόνηση, δεν αποδέχεται την εγκατάλειψη εκ μέρους του συζύγους. Τι γίνονται τα κοριτσάκια; Άμοιρες Ιφιγένειες προκειμένου να ζει η ίδια το συζυγικό όνειρο. Αρκεί να είναι με τον Δασκαλακη . Τι δείχνει ο τρόπος που λειτουργεί; Λειτουργεί μεθοδικά, μελετημένα και προγραμματισμένα. Την απώλεια της αγάπης προδίδει το ψυχρό της βλέμμα, που βρίσκεται σε συμφωνία με τη παγωμάρα των δάκτυλων της», είχε πει η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.