Πλήθος εσωκομματικών αναταράξεων έχει προκαλέσει τόσο η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία κάνει αναφορά σε «μαύρα» χρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η δήλωση του στενού του συνεργάτη, Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος σχολιάζοντας την ανάρτηση Κασσελάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;»

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Ρήγας

Από την πλευρά τους, τα κομματικά στελέχη τρέχουν πλέον να «μπαλώσουν» τις δηλώσεις, όπως προσπάθησε να κάνει για παράδειγμα ο Πάναγιώτης Ρήγας, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «ο Στέφανος Κασσελάκη είπε κάτι πολύ απλό, δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι σαφές. Είπε για τον “δικό μου ΣΥΡΙΖΑ”, γιατί είναι αρχηγός σήμερα. Ποτέ δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ “μαύρα” χρήματα, σας το λέω εγώ. Είναι ο πρόεδρος του κόμματος και ο κάθε πρόεδρος λέει για τη δική του περίοδο».

Κατά τα άλλα ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως «έχω εικόνα των οικονομικών, τουλάχιστον κατά την περίοδο που ήμουν γραμματέας του κόμματος». Και πρόσθεσε: «Όταν παρέδωσα, δεν είχαμε κανένα χρέος. Την επόμενη περίοδο έγιναν υπερβάλλοντα έξοδα», εξηγώντας ότι έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψιν ότι λόγω χαμηλότερου ποσοστού που πήρε στις εκλογές, εκ των πραγμάτων θα λάμβανε το κόμμα και μικρότερη χρηματοδότηση.

Ζαχαριάδης: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά

Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, διαμήνυσε πως «τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν διαυγή και καθαρά» και απευθυνόμενος προς τον κ. Κασσελάκη διαμήνυσε: «Αν υπάρχει κάτι άλλο, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα».

«Δεν επιτρέπεται να αφήνεται κανένα παράθυρο και περιθώριο συμψηφισμού, κόμματα τα οποία χρωστάνε 500 εκατομμύρια, μισό δις χρωστά η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, 450 εκατομμύρια χρωστάει το ΠαΣοΚ, να κάνουν συμψηφισμό με εμάς που δε χρωστάμε ένα ευρώ. Αυτό λοιπόν πρέπει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να το ξεκαθαρίσει και δεν μπορεί σε αυτό να υπάρχει καμία σκιά. Αν υπάρχει κάτι άλλο να το πει ευθέως.

Με φόντο και τη σύγκρουση με τον Παύλο Πολάκη για την ανάρτηση Μωραΐτη, ο κ. Ζαχαριάδης ερωτήθηκε εάν εξωθείται σε παραίτηση, με τον ίδιο να απαντά: «Καταρχήν, δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια τοποθετήσεις άλλων συναγωνιστών, γιατί πιστεύω πάντα ότι όταν είσαι σε ένα κόμμα δίνεις έναν αγώνα και πάντα στα κόμματα κάποιος πηγαίνει επειδή το επιθυμεί και το θέλει και ξέρει πού πηγαίνει. Εγώ λοιπόν ξέρω πάρα πολύ καλά σε ποιο κόμμα είμαι τα τελευταία 20 χρόνια και για ποιες ιδέες αγωνίζομαι και θεωρώ ότι εν πάση περιπτώσει αυτή η δημόσια σύγκρουση, να βγαίνει ένας Νίκος Μωραΐτης, και να μου λέει σε εμένα, και εντάξει εμένα, αλλά στον Αλέκο Φλαμπουράρη ο Νίκος Μωραΐτης να πάει στην Νέα Αριστερά, αυτό είναι γελοίο. (…) Ποιος είναι αυτός που έρχεται και μετράει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα στέλνει από δω και από κει;»

Παρέμβαση Τεμπονέρα

Επίσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο ACTION24, σημείωσε πως του είναι αδιανόητο να σκεφτεί ότι υπάρχει υπόνοια για την ηγεσία Τσίπρα.

«Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα. Άρα θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν, και αυτό δεν θα γίνει στα τηλεοπτικά πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρατηρώ φαινόμενα και μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας. Αυτό δεν χρειάζεται. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε έξω και μπροστά, όχι πίσω και μέσα. Και αυτό αφορά το σύνολο του προοδευτικού χώρου. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων τού χθες», τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Μαρινάκης: Όποιος έχει στοιχεία να πάει στη Δικαιοσύνη

Για το θέμα, τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δέχθηκε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των συντακτών: «κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές. Πολιτική μόνο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτόξευση διαφόρων κατηγοριών, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή ούτε από το βήμα του εκπροσώπου της κυβέρνησης που έχω την τιμή να βρίσκομαι έχω είτε μέσα από μια πολιτική συζήτηση, να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις ας πάει στη δικαιοσύνη.

Όμως δεν μπορούμε να προσπεράσουν είναι ότι με τον πιο κυνικό τρόπο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο αρχηγός του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στους πολίτες ότι τελικά δεν έχουμε πρόγραμμα, ελάτε να το φτιάξουμε από την αρχή. Ο ίδιος άνθρωπος που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενόψει των ευρωεκλογών μιλούσε υπερηφανευόμενος για το πρόγραμμα του κόμματος αυτός. Προφανώς είναι και ο λόγος που ουδέποτε δέχθηκε να έρθει στην Βουλή