Με την κόρη του Απόστολου Λύτρα συνομιλούσε η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν επιχειρήσουν να μπουν στο σπίτι η πρώην σύζυγος με τον δικηγόρο της για να πάρουν πράγματα για τον ποινικολόγο, ο οποίος πέρασε χθες το δεύτερο βράδυ του στο κελί του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής του Open «Ανοιχτές υποθέσεις το πρώτο μήνυμα, που εστάλη τη Δευτέρα, από την κόρη του ποινικολόγου, έγραφε: «Σοφία, πρέπει να πάρω πράγματα. Δεν προφυλακίστηκε. Μπορώ;».

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου τής απάντησε «θα μιλήσουμε αργότερα» και η κόρη του Λύτρα είπε «πάρε με σύντομα, δεν έχει τίποτα και έχουμε θέμα».

Σύμφωνα με την εκπομπή, εκείνη την ημέρα πράγματι πήγε και πήρε αντικείμενα και χρήματα για τον πατέρα της.

«Πώς είσαι; Χρειάζεσαι κάτι να σου φέρω; Ευχαριστώ πολύ και τους γονείς σου για πριν. Δεν κατάλαβα πώς μου συνέβη» έστειλε, στη συνέχεια, η κόρη του ποινικολόγου, αναφερόμενη σε λιποθυμικό επεισόδιο που είχε.

«Όχι, δεν χρειάζομαι κάτι. Είσαι καλύτερα;» απάντησε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, και η κόρη του Λύτρα τής είπε «μου έπεσε η πίεση μάλλον. Ναι, καλύτερα, ευχαριστώ. Αν χρειάζεσαι κάτι, πάρε με, το έχω ανοιχτό».

Τα μηνύματα της Τρίτης

Η κόρη του Απόστολου Λύτρα έστειλε νέο μήνυμα την Τρίτη, για να πάει στο σπίτι και πήρε την απάντηση: «Θα τα βρω γιατί δεν ξέρω πού είναι και δεν θα είμαι τώρα σπίτι μέχρι αργά».

«Μήπως είναι κάποιος να πάω να τα πάρω γιατί είναι οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι απ’ έξω;» ρώτησε η κόρη του ποινικολόγου και η Σοφία Πολυζωγοπούλου απάντησε: «Βγες από τον ρόλο που σε έχουν βάλει, κορίτσι μου. Προέχουν άλλα αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τις πληφορορίες της εκπομπής η Σοφία Πολυζωγοπούλου αναφερόταν στο ότι εκείνη τη στιγμή έπρεπε να κάνει συνεδρία και να λάβει ψυχολογική υποστήριξη από την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό εξήγησε τι έγινε την ημέρα που η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα επιχείρησε να μπει στο σπίτι:

«Από τα μηνύματα αυτά προκύπτει ότι εγώ μιλάω μόνο με το παιδί. Στα πρώτα μηνύματα φαίνεται ότι τη Δευτέρα ήρθε, πήρε ό,τι ήθελε, ζαλίστηκε και ευχαριστεί και τους γονείς μου. Προκύπτει, επίσης, ότι εγώ δεν μιλάω με κανέναν άλλον, ούτε καν τους συνεργάτες του γραφείου, για αντικείμενα που χρειάζονταν να μεταφερθούν. Όταν λέω στην κόρη του Λύτρα «προέχουν άλλα», είναι επειδή εκείνη την ώρα με πηγαίνουν για ψυχολογική υποστήριξη.

«Μετά από αυτόν τον διάλογο ανοίγει το γκρουπ στο Viber και γράφουν διάφορα, ενώ εγώ δεν έχω καν γυρίσει από εκεί που είμαι. Ξαφνικά έρχονται σπίτι μου και ο αστυνομικός εξηγεί το τι έγινε με τα κλειδιά και πώς προσπάθησε ο συνεργάτης να μπει, υπονοώντας ότι είχαμε συνεννοηθεί, κάτι που δεν ισχύει. Να σημειώσω ότι είμαι και σωματικά και ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση και κανείς δεν υπολογίζει ότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από τον ξυλοδαρμό και όλο αυτό που ζω, και προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι με το έτσι θέλω» ανέφερε.

Η παρέμβαση του Απόστολου Λύτρα

Με μήνυμα στην εκπομπή ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε:

«Είμαι συντετριμμένος για αυτό το οποίο έχει συμβεί. Ξέρω ότι ο χρόνος δεν γυρίζει. Είμαι συντετριμμένος για αυτό που προκάλεσα στη Σοφία και κατ’ επέκταση στις τρεις κόρες και στους συνεργάτες μου. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι να το αλλάξω. Αλλά δεν μπορώ. Θέλω να ξεκαθαριστεί κάτι. Πληροφορήθηκα ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (σ.σ.: Τετάρτη) κρυβόμουν και ότι προσπαθούσα να αποφύγω τη σύλληψη μετά το ένταλμα το οποίο εκδόθηκε. Η αλήθεια δεν είναι αυτή όμως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, επειδή οι γιατροί μου είχαν συστήσει, για τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζω και το έμφραγμα το οποίο έχω περάσει, αφενός να μην παρακολουθώ ειδήσεις και το Διαδίκτυο, αφετέρου να ελαχιστοποιήσω τις επικοινωνίες μου. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, είχα κλείσει για αρκετή ώρα το κινητό μου. Το ίδιο μου συνέστησαν και οι ειδικοί ψυχικής υγείας που επισκέπτομαι. Είμαι χάλια ψυχολογικά και ό,τι διάβαζα με επιβάρυνε.

Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα το απόγευμα το τι ακριβώς έχει συμβεί, αυτομάτως αυτοβούλως παρουσιάστηκα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να εξελιχθεί η ποινική διαδικασία. Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Επαναλαμβάνω και πάλι και θέλω να το τονίσετε από την εκπομπή ότι αναλαμβάνω το βάρος της πράξης μου και ζητώ και πάλι συγγνώμη από όλους».

Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

Ο Απόστολος Λύτρας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η αίτηση θα κατατεθεί απευθείας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Την ίδια ώρα, η γυναίκα του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε αίτηση έκδοσης διαζυγίου καθώς και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους.