Το παρασκήνιο της συνομιλίας που είχε με την Εύα Καϊλή την παραμονή της σύλληψης της αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην εκπομπή «Έλεος» του Mega.

«Παραμονή πριν της συμβεί ότι της συνέβη, μιλούσαμε στο τηλέφωνο σχεδόν μία ώρα» είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα της εξέφρασα την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό της», είπε. «Μιλούσαμε για ένα φορολογικό θέμα που αντιμετωπίζουν κάποιοι ευρωβουλευτές, μιλούσαμε για την παρακολούθηση του δικού μου τηλεφώνου».

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι είπε στην κυρία Καϊλή «θα σου στείλω το τηλέφωνό μου και τον κωδικό μου -γιατί το Ευρωκοινοβούλιο έχει υπηρεσία ελέγχου. Και όταν μου είπε ναι αλλά θα ξέρω τον κωδικό σου και αν βρουν κάτι, της είπα και να τα δεις σου έχω εμπιστοσύνη. Την επόμενη μέρα συνέβη ό,τι συνέβη.»

Όταν ο Ηλίας Ψινάκης τον διέκοψε και του είπε «δεν ήξερες τίποτα ε;» ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε «πού να ήξερα ρε Ηλία».

Και όταν το έμαθε; «Κατέρρευσα» απάντησε κ. Λοβέρδος. «Το σκέφτηκα αμέσως δικηγορικά, γιατί το μυαλό μου πήγε αμέσως στο «δεν είναι έτσι» από αγάπη. Την επόμενη και τη μεθεπόμενη σκέφτηκα εντελώς δικηγορικά »τι θα έκαναν για να την υπερασπιστώ;» Έχει Γολγοθά μπροστά της».

Ο κ. Λοβέρδος παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη για την κρίση της ενοχής της ή όχι, αποφεύγοντας να πάρει θέση. Ωστόσο μίλησε για τα «θανάσιμα αμαρτήματα».