Τραγικό απολογισμό είχε η συντριβή του μαχητικού διθέσιου αεροσκάφους F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, καθώς ο 29χρονος συγκυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός, ενώ αναζητείται ακόμη ο κυβερνήτης του, ο 31χρονος Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου ήρθε σε επικοινωνία με τον πατέρα του αγνοούμενου πιλότου.

«Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν το γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη. Αλλά τώρα πριν από λίγο ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και για τα δύο παιδιά» είπε ο πατέρας του αγνοούμενου κυβερνήτη.

Παράλληλα η εκπομπή έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 29χρονου συγκυβερνήτη του διθέσιου αεροσκάφους που εντοπίστηκε νεκρός, αλλά και του αγνοούμενου κυβερνήτη.

Ο 29χρονος συγκυβερνήτης του F-4 Phantom

Ευστάθιος Τσιτλακίδης, κυβερνήτης Phantom

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους. Οι εικόνες δείχνουν κομμάτια του αεροσκάφους, τα οποία βρέθηκαν εκεί που έπεσε, 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Μάλιστα, έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με την ελπίδα ο άλλος χειριστής του αεροσκάφους να βρεθεί ζωντανός.