«Τι θέλουν; Περισσότερους Κατσώτηδες ή περισσότερους Πάτσηδες; Με το λαό ή με τα αρπαχτικά της περιουσίας του; Αυτά είναι τα μοναδικά ουσιαστικά διλήμματα σήμερα για όλες τις λαϊκές οικογένειες». Η φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα τις προάλλες ξεσήκωσε το χειροκρότημα σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία για τους πλειστηριασμούς.

Ο Περισσός σηκώνει τις στροφές του δικού του αντιπολιτευτικού λόγου σε όλα τα καυτά μέτωπα αν και κυρίως δίνει έμφαση στην Υγεία. Όλες αυτές τις ημέρες με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον δεύτερο βαθμό του ΕΣΥ πυκνώνουν οι καταδίκες από σωματεία – και όχι μόνον από τα προσκείμενα του ΠΑΜΕ.

Όπως λένε από το ΚΚΕ, το μέτωπο για την προστασία της δημόσιας Υγείας, της κατάστασης του δημοσίου συστήματος Υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων των ιατρών, υγειονομικών, νοσηλευτών, συνολικά του προσωπικού των δομών Υγείας, βρίσκεται σταθερά στις ιεραρχήσεις του κόμματος.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε εξάλλου όλο το τελευταίο δεκαήμερο συναντήσεις όπως με την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ εδώ είχε και την ευκαιρία να εκφράσει την αλληλεγγύη του στις δίκαιες κινητοποιήσεις των υγειονομικών και κατήγγειλε την επίθεση και τις διώξεις που δέχεται και η ΟΕΝΓΕ στο πρόσωπο της προέδρου της. Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και στέλεχος του ΚΚΕ Αφροδίτη Ρέτζιου ως γνωστόν αντιμετωπίζει δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με αφορμή κινητοποίηση στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο Κουτσούμπας, μίλησε δε και (στις 22 Νοέμβρη) σε ειδική εκδήλωση-συζήτηση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ όπου και χαρακτήρισε ως «αιτία πολέμου» για το κόμμα του ό,τι πλήττει την υγεία του λαού και ανέλυσε τα επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου που αποτελούν- όπως ανέφερε- νέα αντιδραστική τομή σε βάρος του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναμένεται να μιλήσει και την Πέμπτη στη συζήτηση στη βουλή για το νομοσχέδιο και όπως λένε οι κομματικές πηγές θα παρευρεθεί στις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών. Μια τέτοια έγινε σήμερα από υγειονομικούς με συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.

«Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την απόρριψη αυτού του νομοσχεδίου, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου και απολύτως δωρεάν για όλους», δήλωσε ο Κουτσούμπας.