Σε νεότερη σημερινή του δήλωση για τον εγκλωβισμό προσφύγων σε νησίδα στον Έβρο ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ουσιαστικά δηλώνει αναρμόδιος καθώς επιμένει στη χτεσινή του τοποθέτηση ότι πρόκειται για «σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας».

Η ΕΛΑΣ ενημέρωσε τις τουρκικές Αρχές

Μάλιστα ο κ. Μηταράκης παραπέμπει στις ανακοινώσεις της Αστυνομίας ότι δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία και πως η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε δύο ενημερώσεις των Τουρκικών αρχών.

Αναλυτικά η δήλωση – ανάρτηση του Νότη Μηταράκη στο twitter έχει ως εξής: «Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία για #εβρος έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία. Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας. Άμεσα η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των Τουρκικών αρχών».

Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης έκανε την ίδια δήλωση – ανάρτηση και στα αγγλικά.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε ο ΟΗΕ για το θέμα κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα. Ειδικότερα ο κ. Μηταράκης στη δήλωση του ΟΗΕ ότι «συνεχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά για την ασφάλεια και την ευημερία περίπου 40 ανθρώπων που φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί σε μια νησίδα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις αναφορές που λάβαμε, ένα παιδί έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο. Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, φοβόμαστε ότι κινδυνεύουν και άλλες ζωές» απάντησε ως εξής:

««Ανησυχούμε επίσης σε μεγάλο βαθμό για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από διακινητές κοντά στα σύνορά μας. Το περιστατικό ωστόσο, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας» ήταν η δήλωση του κ. Μηταράκη.