Τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του Αιγάλεω κινητοποιούν την Εκπαιδευτική του Κοινότητα. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους θα συγκεντρωθούν αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα διαδηλώσουν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που χρονίζουν στην κτηριακή υποδομή αρκετών σχολείων στο Αιγάλεω.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ανέλαβε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αιγάλεω και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και κατάθεση σχετικού υπομνήματος στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου με τα ατιήματά τους.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση – κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα και όπως καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σε τρία από τα σχολεία του δήμου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός του 2019.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς των δύο σεισμόπληκτων σχολείων του Αιγάλεω, του 7ου και του 17ου οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό έπαυσαν και δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα συνεχιστούν

Σχετικά με το 7ο και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

Ενώ ακόμη ένα σχολείο, το 9ο δημοτικό, το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, κινδυνεύει να μην έχει που να στεγάσει τους μαθητές του.

Η δικαστική απόφαση για την έξωση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω

Συγκεκριμένα, δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 17.05.2022 δίνει στους ιδιοκτήτες το δικαίωμα να κάνουν έξωση στους 95 μαθητές.

Το 9ο σχολείο ανήκει στους κληρονόμους του Γιώργου Ζαμπέτα και είναι παρακείμενο στο σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος Αιγαλεώτης στιχουργός και συνθέτης.

Οι τέσσερις οικογένειες των κληρονόμων του, σύμφωνα με πληροφορίες στράφηκαν στην Αστική Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν από το Δήμο Αιγάλεω τα ενοίκια που δεν τους κατέβαλλε.

Μία ημέρα μετά τη δικαστική απόφαση, το απόγευμα της 18ης Μαϊού 2022, υπήρξε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων στους κεντρικούς δρόμους του Αιγάλεω. Συμμετείχε πλήθος δημοτών, γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, μελών των δημοτικών παρατάξεων, του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από πρόσκληση της Ενωσης Γονέων Αιγάλεω, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αθήνας (Β΄ ΕΛΜΕ) πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Οδό πορεία που κατέληξε στο Δημαρχείο.

Συγκρότησαν ένα μέτωπο κοινού αγώνα για τα σχολεία και κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή για αθέτηση δεσμεύσεων, αναποτελεσματικότητα, ασάφειες, αστοχίες, κωλυσιεργία.

Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Εσωτερικών και της Δημοτικής Αρχής του Αιγάλεω καθώς ο ένας «βλέπει» στην αρμοδιότητα του άλλου τη λύση του προβλήματος με αποτέλεσμα να παραμένει άλυτο.