Ο τούρκος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ, είναι γνωστός ακτιβιστής, δηλωμένος εχθρός του Ερντογάν και το δείχνει με κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

Αυτή τη φορά προχώρησε σε μια ακραία προσβολή για το ισλάμ, ποδοπατώντας φωτογραφία του τούρκου προέδρου.

Πρόκειται μια κίνηση που έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέραν της φωτογραφίας του Ταγίπ Ερντογάν, ποδοπατήθηκαν φωτογραφίες και άλλων προσωπικοτήτων, που θεωρούνται ότι στέκονται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν φοβάμαι! Φτιάχτηκα για αυτό. Αυτό αξίζει στους αδίστακτους δικτάτορες. Μια μέρα οι γενναίοι άνθρωποι θα πατήσουν κάθε Δικτατορία εκεί έξω στον κόσμο και η αγάπη και η ειρήνη θα νικήσουν. Μια μικρή σημείωση για όλους εκεί έξω, μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει, μην σπαταλάτε τη φρικτή ανάσα σας» έγραψε ο Καντέρ στο twitter αναρτώντας και τα σχετικά βίντεο.

Κρατάει… χρόνια αυτή η κολόνια

Ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, που εδώ και χρόνια καταγγέλλει τις πρακτικές του τούρκου προέδρου, δέχεται χιλιάδες απειλητικά μηνύματα.

Για τον Ερντογάν ο Καντέρ είναι ένας ακόμη πολιτικός αντίπαλος, ανεπιθύμητος στην Τουρκία , με το τουρκικό διαβατήριο να του έχει αφαιρεθεί εδώ και χρόνια. «Δεν μπορώ να μιλήσω με τους γονείς μου, παρακολουθούνται όλα. Αν το κάνω κινδυνεύουν με φυλάκιση» έχει πει στο παρελθόν.

Μάλιστα, δήλωσε δημοσίως ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στοχεύσει τον πατέρα του, εξαιτίας των δικών του δηλώσεων που καταδικάζουν την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πατέρας του Καντέρ, Μεχμέτ, καθηγητής γενετικής, είχε κατηγορηθεί πως υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν συμμετέχοντας στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το 2016.

Ο Μεχμέτ Καντέρ είχε συλληφθεί και μάλιστα παρέμεινε για ένα μικρό διάστημα στις φυλακές καθώς στο κινητό του είχε βρεθεί αποθηκευμένη μια φωτογραφία του Γκιουλέν!

Τελικά, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της προδοσίας καθώς δικαστήριο της βορειοδυτικής Τουρκίας, τον έκρινε αθώο.