Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Δε φτάνει να αγαπάς τον άνθρωπο και την ειρήνη…πρέπει να αγωνίζεσαι για αυτόν!».

Στη μεγάλη συναυλία συμμετέχουν: Νατάσσα Μποφίλιου, Βιολέτα Ίκαρη, Απόστολος Ρίζος, Προδρόμου Βασίλης, Πράπας Βάιος, Γισδάκης Βασίλης, Κυραμαριός Παντελής, Πολυξένη Καράκογλου, Raibo, Ποτ Πουρί , Demon-fox, Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος (από Altera Vita), Traitors Band (39ο ΓΕΛ Αθηνών), Peace until dawn (Μουσικό Σχολείο Αθήνας).

Τη συναυλία διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Προηγήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το οποί ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα στο κάλεσμα τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 14 Μάρτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια και στην αντιπολεμική συναυλία στις 13:30 στο Σύνταγμα! Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία!
ΟΧΙ στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Οι Φοιτητές της Αθήνας με τις αποφάσεις των Συλλόγων μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό!! Καταδικάζουμε τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά για την πολεμική αναμέτρηση με θύματα τους λαούς, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία! Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τα μερίδια των αγορών, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς της περιοχής. Ο ουκρανικός λαός πληρώνει εδώ και μία δεκαετία τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για τις σφαίρες επιρροής, έχοντας από τη μία μεριά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που το 2014 οργάνωσαν στην Ουκρανία ένα άθλιο πραξικόπημα, στηρίζοντας παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και ναζιστικές οργανώσεις, και από την άλλη τη Ρωσίας, που προωθεί τα δικά της συμφέροντα, αποσπά εδάφη της Ουκρανίας και τώρα επεμβαίνει και στρατιωτικά σε αυτή τη χώρα.