Σε γεγονός που συγκεντρώνει τα βλέμματα του ιατρικού κόσμου της χώρας αλλά και του εξωτερικού, εξελίσσεται η βράβευση των αριστούχων των ιατρικών σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού που γίνεται στην Κω, γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής.

Η βράβευση, που συνοδεύεται από τελετή απόδοσης όρκου του Ιπποκράτη από τους πρωτεύσαντες των ιατρικών σχολών, γίνεται στο πλαίσιο διημερίδας για την Ιπποκρατική Ιατρική που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος (ΔΙΙΚ), την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Ενδεικτικό του κύρους που έχει αρχίσει να αποκτά η διημερίδα και η βράβευση των αριστούχων των ιατρικών σχολών είναι ότι στη διημερίδα, στην οποία θα παρευρεθεί και ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, είναι ότι θα δηλώσουν το παρών όλες οι ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας αλλά και αυτή της Κύπρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή στην διημερίδα του Πανεπιστημίου των Μούγλων της Τουρκίας αλλά και του Πανεπιστημίου AIN SHAMS της Αιγύπτου.

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους, το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της γενικής γραμματείας διπλωματίας και απόδημου ελληνισμού, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ιατρικών συλλόγων της χώρας, ο ιατρικός Σύλλογος Κύπρου που γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του αλλά και εκπρόσωποι των ελληνικών ιατρικών συλλόγων της Ν. Υόρκης και της Μελβούρνης.

Την διημερίδα διοργανώνουν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, ο δήμος Κω, ο Ιατρικός Σύλλογος Κω, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Γιατρών και η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Η καθιέρωση αυτή της εκδήλωσης στο νησί της Κω, γίνεται μετά από πολλές προσπάθειες των τοπικών παραγόντων και του προέδρου του ΔΙΙΚ, Αριστοτέλη Παυλίδη και εντάσσεται στο πλαίσιο, επίκαιρο λόγω των όσων συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, της ανάδειξης της «Ιπποκρατικής Κω