Ανδρέας Τζέλλης – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αποχαιρετά τον Ανδρέα Τζέλλη με ένα συγκινητικό μήνυμα. Το τελευταίο αντίο και από τους συναδέλφους του

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, οι δικηγόροι που έδωσαν μαζί του τη μάχη για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και αντιφασίστες αποχαιρετούν τον Ανδρέα Τζέλλη που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

«Ήταν ο βράχος που μας προστάτευε από τη δίνη του μίσους μέσα στην οποία βρεθήκαμε μετά τη δολοφονία του παιδιού μας» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας και επισημαίνει ότι είναι «δεύτερη φορά που ο Σεπτέμβρης μας παίρνει αγαπημένο πρόσωπο».

Το μήνυμα της οικογένειας Παύλου Φύσσα

Ο Ανδρέας, ο άνθρωπος που στάθηκε το στήριγμά μας από την πρώτη στιγμή που χάσαμε τον Παύλο, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο πόνος μας μεγάλος, μία που η παρουσία του ήταν για εμάς πάντα μία ασφάλεια, ήταν ο βράχος που μας προστάτευε από την δίνη του μίσους μέσα στην οποία βρεθήκαμε μετά την δολοφονία του παιδιού μας, ήταν ο άνθρωπος που μας οδήγησε στην δικαίωση και που υπέμεινε μαζί μας πεντέμιση χρόνια δικαστικής διαδικασίας.

Ήταν ο άνθρωπος που μας έδωσε κουράγιο να δώσουμε αυτόν τον πολύχρονο αγώνα, έγινε οικογένειά μας, πόνεσε, έκλαψε και γέλασε μαζί μας. Για μας δεν ήταν απλά ο δικηγόρος που τίμησε όσο λίγοι τον ρόλο του, αλλά ο δικός μας Ανδρέας. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο χωρίς αυτόν και στις μάχες που έρχονται η απουσία του θα είναι ηχηρή.

Αυτός ο Σεπτέμβρης είναι του Παύλου μας και του Ανδρέα μας.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Η ανακοίνωση της Ελευθερία Τομπατζόγλου και της Χρύσα Παπαδοπούλου

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου και η Χρύσα Παπαδοπούλου που ήταν μαζί με τον Ανδρέα Τζέλλη, δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναφέρουν στο μήνυμά τους: «Για μας δεν ήταν απλά ένας συνάδελφος, αλλά δάσκαλός μας, φίλος μας, συμπαραστάτης μας, που με το ήθος του μας έμαθε πως να υψώνουμε το ανάστημά μας απέναντι σε κάθε δυσκολία μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες»

Αναλυτικά το μήνυμα

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συνάδελφο Ανδρέα Τζέλλη, συνοδοιπόρο μας τα τελευταία χρόνια στην μάχη κατά της Χρυσής Αυγής. Ο Ανδρέας, μαχητής από την φύση του, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου.

Ήταν ο ορισμός του μάχιμου δικηγόρου, αγαπούσε τη δικηγορία και την υπηρετούσε με συνέπεια. Μας τίμησε με την συνεργασία του όλα αυτά τα χρόνια. Για μας δεν ήταν απλά ένας συνάδελφος, αλλά δάσκαλός μας, φίλος μας, συμπαραστάτης μας, που με το ήθος του μας έμαθε πως να υψώνουμε το ανάστημά μας απέναντι σε κάθε δυσκολία μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Πάντα πρόθυμος να μας συνδράμει με τις γνώσεις και την εμπειρία του, αλλά και με ευαισθησία που σπανίζει, δεν μας άφησε στιγμή μόνες, ακόμα και όταν η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε την συχνή παρουσία ανάμεσά μας.

Πάλεψε με την ασθένεια, την οποία κατάφερε να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό, έφυγε άδικα αλλά πάντα νικητής, μία που μέχρι και το τέλος ήταν ενεργός στην δικηγορία, που τόσο αγαπούσε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ελένη, στην αδελφή του, στα ανίψια του και στους οικείους του.

Αντίο Αντρέα, θα μας λείψεις»

Μηνύματα και από τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη

«Ο Ανδρέας Τζέλλης, ο συνάδελφός μας που εκπροσώπησε από την πρώτη μέρα την οικογένεια Φύσσα μετά τη δολοφονία του Παύλου, ήταν ένας βράχος για την πολιτική αγωγή. Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν ήταν αυτός σ’ αυτό το κρίσιμο πόστο», αναφέρει ο Θανάσης Καμπαγιάννης σε ανάρτησή του και συνεχίζει:

«Ο Ανδρέας ήταν πολύ γνωστός και μάχιμος δικηγόρος στα δικαστήρια: δεν υπήρχε μέρα που να μην τον πετύχεις στην Ευελπίδων, στην κυριολεξία τον ήξεραν και οι πέτρες. Και όμως ένας τέτοιος δικηγόρος αποφάσισε να εγκαταλείψει τις δουλειές του και να αφοσιωθεί αμισθί στην υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής, από την πρώτη μέρα της προδικασίας όταν η υπόθεση ήταν ακόμα στην ανάκριση στον Πειραιά μέχρι την έκδοση της απόφασης στο Εφετείο της Αθήνας, παρά το χτύπημα της αρρώστιας.

Δεν φοβήθηκε, αν και πολλοί με τους οποίους μίλησε του το υπονόησαν («έχω παιδιά Ανδρέα», θυμάμαι πως ήταν μια φράση αυτών των συνομιλιών που μου μετέφερε). Και, πάντοτε συλλογικός, μοιράστηκε την ευθύνη της υπόθεσης, κύρια με την Ελευθερία Τομπατζόγλου και τη Χρύσα Παπαδοπούλου, αλλά και με τη Βιολέτα, την Ελλάδα, την Ειρήνη, και στη συνέχεια με όλους εμάς. Άδολα, πάντα αντιφασιστικά, με ανιδιοτέλεια, με χαμόγελο και με αστείρευτο χιούμορ, πάντα με κέντρο τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Η οικογένεια του Παύλου βρήκε στον Ανδρέα έναν ακλόνητο υπερασπιστή και έναν ακοίμητο φρουρό. Και του το ανταπέδωσε με μια βαθιά εμπιστοσύνη, που μας δίδαξε πόσο στενή μπορεί να είναι η σχέση ενός δικηγόρου με τους ανθρώπους που καλείται να εκπροσωπήσει.

Θα τα πουν κι άλλες και άλλοι, καλύτερα από εμένα. Τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στους οικείους του. Μένει το παράδειγμά του, για να το συνεχίσουμε. Και έχουμε ακόμη δρόμο.»

«Του οφείλουμε πολλά»

Ο Κώστας Παπαδάκης, σε δήλωσή του για την απώλεια του Ανδρέα Τζέλη, σημειώνει ότι όλοι όσοι έδωσαν τη μάχη για την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης, του «οφείλουμε πολλά».

«Η όγδοη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η πρώτη μετά την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μια πρωτοφανή νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που ανέτρεψε τη ροή της ιστορίας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει ότι η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν ολοκληρώνεται στα δικαστήρια αλλά στους δρόμους, στα συνδικάτα και τους μαζικούς χώρους.

Η φετινή επέτειος συνοδεύεται όμως και από ένα δυσάρεστο νέο, τον θάνατο του Ανδρέα Τζέλη, του πρώτου δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, μετά από πολυετή ασθένεια. Ο Ανδρέας Τζέλης έδωσε με πολύ μεγάλο ζήλο τη μάχη στο δικαστήριο, συνέβαλε καθοριστικά στην αποδόμηση της υπερασπιστικής γραμμής της Χρυσής Αυγής αλλά και στην ενωτική δράση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής. Συνέχισε την προσπάθεια του αυτή όσο του το επέτρεπαν οι δυνάμεις του. Του οφείλουμε πολλά. Αυτές τις μέρες θα πορευόμαστε μαζί του».

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αυτές τις μέρες στο Κερατσίνι διοργανώνονται αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 18 Σεπτέμβρη με μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στις 17.30.

Οι διοργανωτές μετά από επικοινωνία με την οικογένεια του Ανδρέα Τζέλλη, ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, «γιατί ο ίδιος αυτό θα ήθελε να κάνουμε».

Στο δικό τους «αντίο» αναφέρουν:

«Είμαστε όλες και όλοι συντετριμμένοι από τον χαμό του συνηγόρου της οικογένειας του Παύλου, Ανδρέα Τζέλλη. Ο Ανδρέας, ήταν από την πρώτη μέρα στο πλευρό της οικογένειας, στις πιο δύσκολες στιγμές, ενώ στάθηκε δίπλα τους μέχρι το τέλος, χωρίς να τον κρατήσει μακριά ούτε η ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό.

Ήταν ένας άνθρωπος «μεγαλύτερος από τη ζωή». Η βραχνή φωνή του, το αστείρευτο χιούμορ του, η αγάπη του για τη δικηγορία, η αγάπη για τον διπλανό του, η μαχητικότητά του, η ανιδιοτέλειά του ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά για τα οποία θα τον θυμόμαστε πάντα.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, στην αγαπημένη του σύζυγό Ελένη, στην αδελφή του, στα ανίψια του».

Η ΚΕΕΡΦΑ σε μήνυμά της αποχαιρετά τον Ανδρέα Τζέλλη σημειώνοντας: «Θα τον θυμόμαστε πάντα να στέκεται συγκροτημένα, με επιμονή και αποφασιστικότητα απέναντι στην αγέλη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Να έρχεται και να αποχωρεί με χαμόγελο, να έχει πάντα στο πέτο του το σήμα του τριφυλλιού.

Βαδίσαμε μαζί στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια εδώ και 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και φέτος θα τον έχουμε στις καρδιές μας, όταν θα διαδηλώνουμε, στις 18 Σεπτέμβρη, στο μνημείο, 5.30μμ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk