Ένας άνδρας αγνοείται στο χωριό Πεύκες Ηλείας, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του διπλανού χωριού, Λάλα.

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Ηλεία, αυτή τη στιγμή, έχει δύο μεγάλα πύρινα: ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα.

Το in.gr συνομίλησε με μία κάτοικο του χωριού Λάλα, η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, που επιβεβαίωσε ότι στο διπλανό χωριό, τις Πεύκες, αγνοείται ένας άνδρας.

«Είχε πάει για τα πρόβλατα και εξαφανίστηκε», μας είπε, αναφέροντας πως η φωτιά πριν φθάσει στο Λάλα ήταν στις Πεύκες

Η ίδια κάτοικος του χωριού Λάλα υποστήριξε ότι υπάρχουν καμένα σπίτια στο χωριό της ενώ, όπως μας είπε, «έγιναν εκρήξεις σε ένα συγκρότημα με ενοικιαζόμενα, που διαθέτει και χώρο εκδηλώσεων με πισίνα, αλλά και καφετέρια, από την οποία και ακούστηκαν οι εκρήξεις».

«Είμαστε στο έλεος του Θεού»

Σε ερώτηση του in.gr, αν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, η κάτοικος τόνισε: «Έρχεται κι άλλο μέτωπο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει, γιατί είμαστε μόνοι μας, είμαστε στο έλεος του Θεού». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι δεν υπήρχαν πυροσβεστικές δυνάμεις ούτε στο χωριό Πεύκες, όπου υπάρχουν πληροφορίες για έναν αγνοούμενο άνδρα.

Ωστόσο, δήλωσε πως δυνάμεις της Αστυνομίας καλούν τον κόσμο να εκκενώσει τα χωριά Λάλα και Χελιδόνι του νομού Ηλείας.

Η ίδια, όμως, μας είπε πως δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να εγκαταλείψει το χωριό, καθώς έχει εκεί τη μητέρα της, «που είναι κατάκοιτη».

«Έχω εμπειρία και από τις φωτιές του 2007, οπότε θα μείνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.