Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της σύμβασης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ίσως την επόμενη Παρασκευή τα πρώτα 4 δισ.

Στην επί της αρχής ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, υπέρ τάχθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση ψήφισαν «παρών». Το νομοσχέδιο καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 θα αποδειχθεί μια ιστορική ευκαιρία και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη και την πορεία της χώρας.

Ο κ. Σκυλακάκης προσέθεσε ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος μέλος που υπέγραψε Συμφωνία με την Κομισιόν και ενδεχομένως και η πρώτη χώρα που θα πάρει χρήματα, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ, «πιθανότατα, την επόμενη Παρασκευή». Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών γιατί θα δώσει μήνυμα στις αγορές, ότι «η Ελλάδα προχωρά μπροστά».

«Τα 30,5 δισ. ευρώ που έρχονται, μπορούν και θα αλλάξουν την Ελλάδα», είπε ο κ. Σκυλακάκης και υπογράμμισε ότι «μαζί και με τα δάνεια, θα κινητοποιήσουν διπλάσιους επενδυτικούς πόρους, 60,4 δισ., προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, και θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη μόχλευση επενδυτικών πόρων στην ιστορία της χώρας».