Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγχώθηκε απέναντι στον Φίλιπ Κολσράιμπερ, κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά, κερδίζοντας με 2-1 σετ.

Ο έλληνας τενίστας περίμενε να μάθει τον αντίπαλό του, που θα προέκυπτε από το νικητή του ζευγαριού Τιαφό – Σουγβου Κβον.

Ο Αμερικανός ήταν αυτός που επικράτησε του νοτιοκορεάτη αντιπάλου του, και μάλιστα με σχετική ευκολία.

Νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 6-2) σε 69 λεπτά αγώνα και έκλεισε ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στους 32 του τουρνουά τένις.

Ο Έλληνας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον 23χρονο Αμερικανό, νούμερο 53 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς ήταν αυτός που τον απέκλεισε από το Wimbledon, πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Ο αγώνας ήταν για τον πρώτο γύρο του Grand Slam και ο Τιαφό έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας τον Τσιτσιπά με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-3) σε δύο ώρες και δύο λεπτά.

Πέρα από την κόντρα τους στη Βρετανία, έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές, με τον Στέφανο να βγαίνει νικητής σε αμφότερες.

Το 2017 στο Τόκιο ο Έλληνας είχε κερδίσει με 2-0, σε αγώνα επιπέδου Challenger, ενώ το 2018, για το Next Gen Tournament, είχε επικρατήσει με 3-0.