Σε αυτό το γήπεδο στα Νέα Μουδανιά, κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης προπόνησης σαν και αυτή που έχει ανέβει στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ένα 14χρονο παιδί βρέθηκε να δίνει αναπάντεχα, μάχη για τη ζωή του. Όταν άρχισε να χάνει το βηματισμό του και λίγα δευτερόλεπτα μετά να καταρρέει, μπροστά στους προπονητές και τους φίλους του…

Οι στιγμές αγωνίας και φόβου εκείνα τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, η μεγάλη κινητοποίηση που ακολούθησε μαζί με τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του μικρού, φέρνουν μια καταιγίδα από μηνύματα συμπαράστασης στους γονείς, που περιμένουν μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών στο Ιπποκράτειο.

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Ο 14χρονος καταρρέει και η ζωή του κρέμεται σε μία κλωστή. Οι προπονητές του γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αλλά χρειάζεται άμεσα ένας γιατρός και ένας απινιδωτής.

Ο μοναδικός απινιδωτής στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται μέσα σε φούρνο και κάποιοι τρέχουν για να τον φέρουν. Το ίδιο κάνει και η γιατρός που μόλις έχει ειδοποιηθεί.

Οι πρώτοι που ειδοποιούνται είναι οι γονείς του ανήλικου αθλητή που ζουν στιγμές εφιαλτικές.

Το παιδί μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο και μπαίνει στην εντατική. Με την κατάσταση της υγείας του, να χαρακτηρίζεται τα τελευταία 24ωρα, σταθερή.

Η περιπέτεια του 14χρονου επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε πολλά γήπεδα της χώρας, αλλά κι το θέμα των επιβεβλημένων ιατρικών εξετάσεων που πρέπει να γίνονται στους αθλητές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών, ο 14χρονος είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που όμως δεν είχαν δείξει το πρόβλημα. Η έλλειψη του απινιδωτή που λίγο έλειψε να σταθεί μοιραία δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου παραμένει στο νοσοκομείο, με συγγενείς και φίλους του να αγωνιούν και να προσεύχονται για ένα ευχάριστο τέλος, στη μεγάλη του περιπέτεια.

Η γιατρός και ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου που έσωσαν τη ζωή του 14χρονου μίλησαν στο LIVE NEWS.

Η κατάσταση της υγείας του αγοριού παραμένει σταθερά σοβαρή, όμως όλα δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του και θα επιστρέψει στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με την Ευγενία Χριστοφορίδου, την γιατρό του Κέντρου Υγείας Μουδανίων, το παιδί δεν είχε κάποιο βέβαιο διαγνωσμένο πρόβλημα.

Ο Στέλιος Ευγενίου, ιδιοκτήτης του φούρνου, αναφέρε πως πριν από 4 χρόνια ένα μέλος της οικογένειάς του χρειάστηκε εξειδικευμένη καρδιολογική εξέταση και αποφάσισε να κάνει δώρο στην κοινότητα έναν απινιδωτή, ο οποίος εν τέλει έσωσε τη ζωή του 14χρονου.