Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 75χρονος, ο οποίος παραδόθηκε και ομολόγησε ότι σκότωσε την 64χρονη εν διαστάσει σύζυγό του έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

Κάμερα ασφαλείας «τσάκωσε» τον 75χρονο να φεύγει με γοργό βηματισμό, λίγα λεπτά αφότου είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ την άτυχη γυναίκα.

«Ακούσαμε ένα μπαμ, αλλά σαν να είναι βεγγαλικά. Βγήκα έξω και μου είπαν μια γυναίκα έπεσε κάτω. Ήταν μια γυναίκα μέσα στα αίματα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στον ΑΝΤ1, που παρουσιάζει βίντεο – ντοκουμέντο αμέσως μετά τη δολοφονία.

Ο δράστης έφυγε πεζός και από εκείνη την ώρα τον αναζητούσαν οι αστυνομικοί, μέχρι που παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο 75χρονος ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε στους αστυνομικούς 32άρι πιστόλι με γεμιστήρα και τρία φυσίγγια.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οικονομικές διαφορές η αιτία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος είχε οικονομικές διαφορές με την πρώην σύζυγό του και αυτός ήταν ο… λόγος που όπλισε το χέρι του. Στο σημείο της δολοφονίας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντόπισαν κάλυκες και βρήκαν ότι ο δράστης πυροβόλησε στον λαιμό και στον ώμο.

Ο 75χρονος είχε μαζί με το θύμα δύο καθαριστήρια, τα οποία τα είχαν χωρίσει μεταξύ τους, όπως και ένα τριώροφο κτήριο. Ο τελευταίος τους έντονος καυγάς είχε γίνει για το τριώροφο κτήριο, για το οποίο διαφωνούσαν αναφορικά με το πρόσωπο, στο οποίο θα το έγραφαν.

Μάλιστα, το θύμα φέρεται να είχε απειλήσει τον δράστη με μήνυση.

Ενδοοικογενειακή βία

Δυο γυναίκες, φίλες της άτυχης 64χρονης, μίλησαν στον Alpha με την Τατιάνα Στεφανίδου και αποκάλυψαν αμφότερες ότι ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος στην Αγία Βαρβάρα τη χτυπούσε μετά το χωρισμό τους και δεν της επέτρεπε να δει τα παιδιά τους, αφού οι κόρες τους έμεναν στο ίδιο οίκημα με εκείνον.

«Όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο» είπε με δάκρυα στα μάτια και με φωνή που «έσπαγε» μια από τις γυναίκες χρόνια φίλη με το θύμα, περιγράφοντας πως η 64χρονη είχε χωρίσει γιατί ο άνδρας είχε εξωσυζυγική σχέση.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ευτυχισμένη. Μετά, έφερε (ο άνδρας της) άλλη γυναίκα στο σπίτι κι εκείνη έφυγε» είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Ήρθε ένα βράδυ εδώ, μωλωπισμένη».

«Όπου την έβρισκε τη χτυπούσε»

Άλλη γυναίκα, επίσης γειτόνισσα του θύματος στην Αγία Βαρβάρα, είπε επίσης στην εκπομπή ότι ο πρώην σύζυγος της 64χρονης, την κακοποιούσε και υπήρχαν εντάσεις. «Υπήρχε κακοποίηση. Όπου την έβρισκε, τη χτυπούσε. Πήγαιναν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα», είπε η γυναίκα.

«Μου έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει στα παιδιά της» πρόσθεσε, λέγοντας πως το θύμα είχε χωρίσει πριν από τρία χρόνια και είχε μετακομίσει στο πατρικό της σπίτι, όπου χθες (03.06.2021) δέχτηκε τους δυο πυροβολισμούς που της έκοψε το νήμα της ζωής.

«Όταν την έβλεπε, την κοπάναγε» υποστήριξε η γυναίκα, σημειώνοντας πως υπήρχαν καυγάδες και για τα περιουσιακά, αφού είχαν δυο καθαριστήρια και το ένα δεν πήγαινε καλά.