Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το MEGΑ, με τους δύο δολοφόνους του δημοσιογράφου.

Το οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA δείχνει τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή να κατευθύνονται στο σημείο της δολοφονίας. Όπως αποκαλύπτεται, δεν τον ακολουθούσαν από τη δουλειά του, αλλά τον περίμεναν εκεί.

Λίγα λεπτά πριν φτάσει ο δημοσιογράφος, φαίνονται καθαρά ο οδηγός, αλλά και ο συνεπιβάτης που πυροβόλησε τον Καραϊβάζ. Οι καταθέσεις από τους αυτόπτες «ξεσκονίζονται», αφού και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Από κάμερες της περιοχής οι αστυνομικοί βρήκαν υλικό που κατέγραψε τον εκτελεστή και τον συνεργό του, λίγα λεπτά πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε πρώτο το MEGA, δείχνει τους δύο δράστες της δολοφονικής ενέδρας, να κατευθύνονται προς το σημείο που εκτέλεσαν με 10 σφαίρες τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Καρέ – καρέ οι κινήσεις των δολοφόνων

Στη θέση του συνοδηγού, ο εκτελεστής, όπως τον έχουν περιγράψει οι αυτόπτες μάρτυρες. Φοράει μαύρο σκούφο, μαύρη μάσκα προστασίας κατά του κοροναϊού, άσπρο μπουφάν, χακί στρατιωτικό παντελόνι, ενώ φαίνεται να φοράει και γάντια.

Ο συνεργός του εκτελεστή οδηγεί τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν, φοράει άσπρο κράνος, μαύρο μπουφάν και τζιν παντελόνι. Η σωματική τους διάπλαση ταιριάζει με τα όσα κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο εκτελεστής, μεγαλόσωμος, στο πίσω κάθισμα και ο συνεργός του, μετρίου αναστήματος, οδηγεί την μοτοσυκλέτα.

Οι δύο δολοφόνοι, ψύχραιμοι, πηγαίνουν προς το σημείο της φονικής ενέδρας. Μέρα μεσημέρι, ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζούς.

Στόχος των αστυνομικών είναι, τώρα, να εντοπίσουν κάθε στοιχείο που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών που όπως όπως όλα δείχνουν εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει κινητό και υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναζητούν τη μοτοσυκλέτα

Τη μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου αλλά και για τη διαφυγή τους, ψάχνουν οι αρχές.

Πρόκειται, όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA, για ένα σκουρόχρωμο σκούτερ, μικρού κυβισμού, που φαίνεται να έχει μόνο έναν αριστερό καθρέφτη ενώ έχει και μαύρη μπαγκαζιέρα.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι είτε οι δράστες να την έχουν εγκαταλείψει και να την έχουν κάψει προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους, είτε να την έχουν κρύψει σε κάποιο ασφαλές για αυτούς σημείο.

«Ενοικιαζόμενοι» εκτελεστές

Οι αστυνομικοί ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν από κάποια χώρα του εξωτερικού μόνο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι καταθέσεις από τους αυτόπτες «ξεσκονίζονται» σε κάθε τους λεπτομέρεια, αφού και η παραμικρή κίνηση μπορεί να δώσει το λάθος που θα προδώσει τους δράστες και θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

«Επαγγελματίες» εκτελεστές – Έτοιμοι για όλα οι δολοφόνοι

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες, αποφασισμένοι και γνώριζαν καλά την περιοχή, ενώ εκμεταλλεύτηκαν τον αιφνιδιασμό του δημοσιογράφου.