Για λογοκρισία κατηγορεί το Facebook, η Ένωση Φωτορεπόρτερ ύστερα από το μπλοκάρισμα πολλών λογαριασμών, όπου οι χρήστες δημοσίευσαν εικόνες από την πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λογοκρισία

Σε ανακοίνωσή του, το προεδρείο της Ένωσης τονίζει: «Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄ αυτό.

Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία».

Μπλοκάρισμα

Υπενθυμίζεται ότι οι διαχειριστές του Facebook, μπλόκαραν για 60 ημέρες, μεταξύ άλλων, τον λογαριασμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου, επειδή ανάρτησε φωτογραφίες από την  πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε αναφορά στο όνομα του Κουφοντίνα, το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει γίνει «κόκκινο πανί», για το Facebook.

«Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος», αναφέρει στην αιτιολόγησή του το Facebook.

Πολλοί χρήστες των social media, αντέδρασαν στο μπλοκάρισμα της δουλειάς του Μάριου Λώλου, σπεύδοντας να δημοσιεύουν τις  φωτογραφίες που τράβηξε ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, από τη συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι φωτογραφίες λογοκρίθηκαν και δεν έμειναν στον «αέρα» του Facebook ούτε μία ώρα.